Σάββατο, 20/04/2024 | 16:10

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Πρέβεζας: Προκλητική υποχρηματοδότηση των Σχολικών Μονάδων Δήμου Πρέβεζας

648 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 01/04/2021, 1:20 μμ | 0 σχόλια

 

 

Προκλητική υποχρηματοδότηση των Σχολικών Μονάδων Δήμου Πρέβεζας

 

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (ΑΣΕ) καταγγέλλει, την πολιτική που υλοποιεί η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  του Δήμου Πρέβεζας.

Συγκεκριμένα, στην απόφαση (πράξη) με αριθμό 12, σχετικά με την κατανομή λειτουργικών δαπανών Α΄ δόσης έτους 2021, προβλέπεται ότι:

Από το συνολικό ποσό των 57.804 ευρώ, που ήταν η Α΄ δόση για τα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, φτάνουν σε χρήμα σε αυτά μόνο 25.000 ευρώ, επειδή όπως αναφέρει η απόφαση τα σχολεία είναι κλειστά!!! 

Να υπενθυμίσουμε στη Σχολική Επιτροπή ότι τα σχολεία στο Δήμο Πρέβεζας ήταν ανοιχτά καθ’όλη τη διάρκεια του Α τριμήνου( τα σχολεία με υπουργική απόφαση έκλεισαν στις 12 Μάρτη).  Άλλωστε η συγκεκριμένη κρατική χρηματοδότηση είναι για τους 3 πρώτους μήνες του 2021.

Στην απόφαση αναφέρεται ότι το ποσό των 8.712 ευρώ αντιστοιχεί στην δαπάνη για την υλοποίηση του θεσμού των σχολικών τροχονόμων.  

Που πηγαίνουν τα υπόλοιπα 24.092 ευρώ; 

Για ποιο λόγο δεν δίνονται έκει που πρέπει να δοθούν;  

Ενδεικτικά, στα περισσότερα νηπιαγωγεία του Δήμου πιστώθηκε ποσό από 302 έως 386 ευρώ και στα 6/θέσια Δημοτικά από 752 έως 852 ευρώ.  Με 100 ευρώ το μήνα τι θα πρωτοπληρώσουν οι Προϊσταμένοι/ες  στα Νηπιαγωγεία; 

 

 Πώς θα καλύψουν Διευθυντές/ριες  και Προϊστάμενοι/ες  τις ανάγκες για εύρυθμη λειτουργία της Σχολικής Μονάδας;  

 

Μήπως επιθυμία της Δημοτικής Αρχής είναι να εκπαιδευτούν  σχολεία και εκπαιδευτικοί,  μπροστά και στην αξιολόγησης τους, στο να ζητιανεύουν χρήματα από γονείς και χορηγούς; 

 

Η ΑΣΕ καλεί εκπαιδευτικούς – γονείς και μαθητές να διεκδικήσουν:

  1. Επαρκή κρατική χρηματοδότηση που να καλύπτει πλήρως τις πραγματικές – σύγχρονες ανάγκες.
  2. Κατανομή όλων των χρημάτων που ανήκουν στα σχολεία στους δικαιούχους τους.
  3. Επιπλέον χρηματοδότηση για επισκευή σχολείων και για την προμήθεια μέσων ατομικής προστασίας, ειδών καθαρισμού, αντισηπτικών.

Πρέβεζα, 1 Απριλίου 2021

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα