Τρίτη, 23/04/2024 | 10:25

Ταυτοποιήθηκε για απάτη με τη μέθοδο της δήθεν εκ παραδρομής κατάθεσης μεγαλύτερου χρηματικού ποσού

479 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 20/04/2021, 11:01 πμ | 0 σχόλια

 

 

Σχηματισμός δικογραφίας για απάτη με τη μέθοδο της δήθεν εκ παραδρομής κατάθεσης μεγαλύτερου χρηματικού ποσού στο πλαίσιο αγοραπωλησίας 

Για την εμπλοκή του στην υπόθεση ταυτοποιήθηκε ημεδαπός 

Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη με τη μέθοδο της δήθεν εκ παραδρομής κατάθεσης μεγαλύτερου χρηματικού ποσού στο πλαίσιο αγοραπωλησίας, ενώ ταυτοποιήθηκε ημεδαπός για την εμπλοκή του στην υπόθεση. 

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη μέθοδο αυτή, οι επιτήδειοι ενημερώνουν, κυρίως επαγγελματίες, ότι δήθεν εκ παραδρομής κατέθεσαν μεγαλύτερο χρηματικό ποσό ως αντίτιμο για υπηρεσία ή προϊόν που αγόρασαν από αυτούς και ζητούν την επιστροφή της διαφοράς (ισχυρίζονται συνήθως ότι κατά την πληκτρολόγηση «πάτησαν κατά λάθος» ένα μηδενικό παραπάνω). Για να φανούν μάλιστα πιο πειστικοί, αποστέλλουν πλαστό αποδεικτικό της κατάθεσης χρημάτων. 

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, άγνωστος τηλεφώνησε σε ημεδαπό που είχε αναρτήσει ηλεκτρονική αγγελία για την πώληση προϊόντων αξίας 180 ευρώ και προσποιήθηκε ότι επιθυμεί να τα αγοράσει. 

Ακολούθως, προφασίστηκε ότι εκ παραδρομής κατέθεσε το χρηματικό ποσό των 3.245 ευρώ, αποστέλλοντας παράλληλα στον παθόντα πλαστό παραστατικό μεταφοράς χρημάτων και του ζήτησε να του επιστρέψει την υποτιθέμενη χρηματική διαφορά. 

Ο παθών κατέθεσε το χρηματικό ποσό των 1.000 σε λογαριασμό που του υπέδειξε ο άγνωστος, που όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα ανήκει στον κατηγορούμενο. 

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα