Σάββατο, 24/02/2024 | 00:57

Κώστας Μπάρκας: Απούσα η κυβέρνηση σε εργασιακό, σε οικονομικό & σε υγειονομικό επίπεδο

441 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 06/04/2021, 12:50 μμ | 0 σχόλια

 

 

Κώστας Μπάρκας: Η κυβέρνηση είναι απούσα από τη διαχείριση της πανδημίας σε εργασιακό, σε οικονομικό και σε υγειονομικό επίπεδο.

«Το σύστημα υγείας, αν θα αντέξει ή όχι, έχει να κάνει με το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν έχει κάνει ούτε μια πρόσληψη, έτσι ώστε να μπορέσουμε να έχουμε περισσότερους ιατρούς και νοσηλευτές, ακριβώς γιατί περιμέναμε το τρίτο κύμα της πανδημίας.» ήταν η τοποθέτηση του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Νομού Πρέβεζας, Κώστα Μπάρκα, στην εκπομπή της ΕΡΤ «Από τις Έξι». Ο κ. Μπάρκας πρόσθεσε «Δεν έγινε ούτε μία πρόσληψη για να μπορεί να υποστηρίξει ότι το σύστημα πρέπει να αντέξει και είχαμε τις εικόνες Μπέργκαμο στα τέλη του 2020 στη Θεσσαλονίκη όπου άνθρωποι διασωληνώνονται στους διαδρόμους. Αργότερα οι εικόνες αυτές μεταφέρθηκαν και στην Αθήνα άρα δεν έχουμε τα απαραίτητα μέτρα να αντιμετωπίσουμε τον ιό. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι η κυβέρνηση ανακοινώνει μέτρα, χωρίς να ρωτήσει τους λοιμωξιολόγους και την αρμόδια επιτροπή, κάτι το οποίο αρέσει στην ίδια όπως για παράδειγμα το άνοιγμα του λιανεμπορίου χωρίς να ρωτήσει τους ειδικούς, με την επιτροπή να ακυρώνει το άνοιγμα δύο μέρες μετά. Όλα αυτά μπορούν λυθούν με μία πάρα πολύ απλή πράξη της κυβέρνησης, την οποία εδώ και έξι μήνες έχουμε καταθέσει και δεν ικανοποιείται. Να δοθούν στην δημοσιότητα όλες οι αναφορές και τα πρακτικά των συνεδριάσεων των λοιμωξιολόγων. Η κυβέρνηση παίρνει εν κρυπτώ τις αποφάσεις και στη συνέχεια ανακοινώνει τι αποφάσισαν οι λοιμωξιολόγοι και τι η ίδια. Όλα μπορούν να λυθούν με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή τα πρακτικά να δίνονται στην δημόσια διαβούλευση.». 

 

Κλείνοντας την τοποθέτηση τους ο κ. Μπάρκας ανέφερε «Εμείς έχουμε πει το εξής. Πρώτον, ότι η επιτροπή λοιμωξιολόγων αναφέρει, ότι το λιανεμπόριο και δη στην επαρχία, όταν μπορούμε να πηγαίνουμε με ραντεβού, δεν αποτελεί εστία υπερμετάδοσης. Δεύτερον,  τα χρήματα που δίνει ο κ. Μητσοτάκης ως επιδότηση στους επιχειρηματίες είναι ασπιρίνες. Από την στιγμή που τους ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα ανοίξουν, έτρεξαν όλοι να δανειστούν κάποια χρήματα ώστε να ανοίξουν τα μαγαζιά τους και τους ξανακλείνει αυξάνοντας έτσι το χρέος αυτών των ανθρώπων, οι οποίοι είναι κλειστοί ένα χρόνο τώρα και έχουμε μια κυβέρνηση απαθή. Οι προτάσεις μας είναι ήδη στο τραπέζι. Αυτό που κάνει η κυβέρνηση, όμως, είναι να μην ακούει καθόλου την αντιπολίτευση. Να θεωρεί ότι η ίδια θα παίρνει τις αποφάσεις αναλόγως αν ικανοποιείται ή όχι. Έχουμε αυτή τη στιγμή στα επιχειρήματα των επιτροπών που διαμαρτύρονται τη μη αντίδραση της κυβέρνησης  για κάποιο λόγο. Η ίδια θεωρεί ότι οι αντιδράσεις είναι υποκινούμενες από την αντιπολίτευση, χωρίς να καταλαβαίνει ότι έχει τάξει «λαγούς με πετραχήλια» και τώρα δεν κάνει απολύτως τίποτα για τη διαχείριση της πανδημίας. Είναι απούσα από τη διαχείριση της πανδημίας σε εργασιακό, σε οικονομικό και σε υγειονομικό επίπεδο».

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα