Πέμπτη, 18/04/2024 | 20:40

Απολογισμός του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Άρτας Βασίλη Ψαθά για το έτος 2020

581 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 17/04/2021, 10:30 πμ | 0 σχόλια

 

 

Απολογισμός του Αντιπεριφερειάρχη 

Π.Ε. Άρτας  Βασίλη Ψαθά για το έτος 2020

 

Αξιότιμε Κύριε Περιφερειάρχα

 

κύριε Πρόεδρε, εκλεκτοί κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

 

η σημερινή συζήτησή μας έχει ιδιαίτερη σημασία, διότι στο πλαίσιο της Δημοκρατικής μας λειτουργίας, δίνεται η δυνατότητα της λογοδοσίας και της ενημέρωσης των πολιτών για τα πεπραγμένα της διοίκησης, καθώς επίσης, μας επιτρέπεται να σχεδιάσουμε το μέλλον, έχοντας μία σαφή και ολοκληρωμένη αντίληψη για το παρόν.

Ξεκινώ την τοποθέτησή μου από την πανδημία που μαστίζει τη χώρα μας αλλά και όλον τον πλανήτη, θέλοντας να δώσω ένα μήνυμα αλληλεγγύης και παράλληλα μήνυμα αισιοδοξίας κι ελπίδας. Χωρίς υγεία δεν υπάρχει κοινωνία, δεν υπάρχει οικονομία, δεν υπάρχει τίποτα. Γι’ αυτό θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε ο ένας δίπλα στον άλλο. Μέχρι να βγούμε στο ξέφωτο. Και να βγούμε όχι απλώς όρθιοι, αλλά πιο δυνατοί από πριν.

 

Η Περιφέρεια είναι ανοικτή σε κάθε πολίτη, σε κάθε φορέα. Οι άνθρωποί της βρίσκονται μέσα στην κοινωνία και υπηρετούν την κοινωνία. Και εμπλέκεται σε όλα τα μεγάλα ή μικρά ζητήματα αυτού του τόπου, πάντα με διάθεση προσφοράς, χωρίς να κρύβεται πίσω από τυπικές αρμοδιότητες. Είτε πρόκειται για τη διαχείριση των απορριμμάτων, είτε ακόμα και για τη διόρθωση ενός αυλακιού, εμείς θα είμαστε εκεί, δίπλα στον πολίτη. Και επίσης, σχεδιάζουμε το μέλλον πάνω σε ρεαλιστική βάση.

Στοχεύσαμε και στοχεύουμε στην επίλυση χρόνιων προβλημάτων, στη βελτίωση των υποδομών και ταυτόχρονα στην κατασκευή έργων αλλά και στην ανάπτυξη πολιτικών που αναβαθμίζουν συνολικά την περιοχή και έχουν οφέλη για την τοπική μας οικονομία. Ειδικότερα:

  • Δίνουμε λύση στο χρόνιο πρόβλημα στέγασης των Υπηρεσιών της ΠΕ Άρτας.
  • Επιλύουμε τα διαχρονικά προβλήματα οδικής σύνδεσης της ΠΕ Άρτας με τις όμορες Περιφερειακές Ενότητες της Αιτωλοακαρνανίας, της Καρδίτσας, της Ευρυτανίας και των Τρικάλων.
  • Ικανοποιούμε χρόνια και δίκαια αιτήματα για διαδημοτικές οδικές συνδέσεις.
  • Βελτιώνουμε τις προσβάσεις σε πολλές παραγωγικές μονάδες.
  • Αξιοποιούμε προβάλουμε τα εκλεκτά και ποιοτικά προϊόντα του πρωτογενή τομέα, μέσω των δράσεων της Περιφέρειας Ηπείρου σε διεθνείς εκθέσεις και αγορές.
  • Αναδεικνύουμε τον πολιτιστικό μας πλούτο.
  • Επιλύουμε χρόνια προβλήματα πλημμυρών με την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων.

 

Από τις δραστηριότητες τις Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης που αξίζει να γνωρίζετε (Υπηρεσία που διαθέτει λίγο προσωπικό) είναι ότι εμβολιάζει για τον μελιταίο πυρετό περίπου 8000 αμνοερίφια, που αντιστοιχούν σε 550 κτηνοτρόφους. Επίσης διενεργεί εμβολιασμούς για την οζώδη δερματίτιδα των βοοειδών. Εμβολιασμοί που σε άλλες Περιφέρειες γίνονται από ιδιώτες κτηνιάτρους με αμοιβή.

 

Σε επίπεδο τεχνικών έργων, υλοποιήθηκαν και υλοποιούνται έργα σε ποσά που αναφέρονται παρακάτω:

 

  • Σύνολο έργων που δημοπρατήθηκαν εντός του 2020: 9.510.714,00 €

 

  • Σύνολο εκτελεσθέντων έργων στην Π.Ε. Άρτας έως 2020 (έτη 2018-2020): 14.034.518,70 €

 

Ευχαριστώ τον κ. Περιφερειάρχη για την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία που έχουμε όλα αυτά τα χρόνια, τους Περιφερειακούς Συμβούλους που αγωνιούν για την Άρτα, τον Εκτελεστικό Γραμματέα της Περιφέρειας, τους Χωρικούς και Θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες αλλά κυρίως τους υπαλλήλους της ΠΕ Άρτας και τους υπαλλήλους της Περιφέρειας με τους οποίους συνεργαζόμαστε για το καλό της Ηπείρου.

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα