Πέμπτη, 18/04/2024 | 06:16

Όχι στο κυβερνητικό αυταρχισμό και την εργοδοτική τρομοκρατία -Όχι νεκρός απεργός πείνας

510 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 11/03/2021, 8:46 πμ | 0 σχόλια

 

 

Tο όργιο βίας από ΜΑΤ, αύρες, Δράση, οι κακοποιήσεις και συλλήψεις διαδηλωτών χωρίς κανένα άλλο λόγο, θέτουν μπροστά στους εργαζόμενους, στον λαό και τη νεολαία αναβαθμισμένες προκλήσεις.  Δεν πρόκειται για εξαιρέσεις, ούτε για υπερβολές. Συνιστούν μια θεμελιώδη πλευρά της πολιτικής κυβέρνησης και συστήματος, που εκφράζεται σε όλους τους τομείς: 

Νόμος για τον περιορισμό-κατάργηση των διαδηλώσεων, απαγορεύσεις κίνησης με τα αντιδραστικά και αποτυχημένα lockdown με ειδική στόχευση την αποτροπή κινητοποιήσεων του μαζικού κινήματος, εκατοντάδες πρόστιμα σε διαδηλωτές (στην απεργία 26 Νοέμβρη)- χιλιάδες σε εργαζόμενους και πολίτες, βιομηχανία μηνύσεων και κακοποιήσεων, διώξεις και απολύσεις κατά μαχόμενων υγειονομικών και συνδικαλιστών, κατάργηση πανεπιστημιακού ασύλου και αστυνομία μέσα στα πανεπιστήμια, κτύπημα φοιτητικών διαδηλώσεων και τραμπούκικη εισβολή μέσα στις σχολές (ΑΠΘ) ακόμα και σε σπίτια (Χανιά), κτύπημα των διαδηλώσεων του Πολυτεχνείου, στρατός κατοχής στα Σεπόλια, στο Χαλάνδρι και στη Νέα Σμύρνη, χουντικές απαγορεύσεις συναθροίσεων άνω των τριών ατόμων από 17 Νοέμβρη έως 6 Δεκέμβρη, κλείσιμο των προσφύγων μέσα στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, αντιδραστικές αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο, από τους δήμους και τις περιφέρειες έως συνολικά, φίμωτρο και λογοκρισία στην ενημέρωση ακόμα και στο ίντερνετ και τα λεγόμενα «κοινωνικά δίκτυα», άρνηση των δίκαιων αιτημάτων του κρατούμενου Δ. Κουφοντίνα, έτσι ώστε να υπάρχει κίνδυνος για τον πρώτο νεκρό απεργό πείνας στην Ελλάδα. 

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πρωτοστατεί στην εμπέδωση του κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού και του αστυνομικού κράτους. Η κυβέρνηση της ΝΔ χρησιμοποιεί ξεδιάντροπα την πανδημία και την αποτυχία της δικής της εγκληματικής πολιτικής. Αξιοποιεί την απογοήτευση από την απαράδεκτη μνημονιακή κυβερνητική διαχείριση του ΣΥΡΙΖΑ και τη σημερινή του συναίνεση και επιχειρεί να οικοδομήσει κοινωνικές και πολιτικές συμμαχίες στο αντιδραστικό σχέδιο «νόμος, τάξη, φτώχεια» για τους πολλούς, κέρδη και ασυδοσία για τους λίγους. 

Η αδύναμη πλευρά της κυβέρνησης και του συστήματος είναι η τραγική αποτυχία στην αντιμετώπιση της πανδημίας, η επεκτεινόμενη φτώχεια και τα νέα μέτρα σοκ που έρχονται για να πληρώσει ο λαός τον λογαριασμό, η γενική δυσφορία από τα αποτυχημένα lockdown και οι αυξανόμενες ελπιδοφόρες αντιστάσεις νεολαίας και εργατικών – λαϊκών στρωμάτων στις αντιδημοκρατικές απαγορεύσεις, η διεκδίκηση των μορφωτικών και εργασιακών δικαιωμάτων. 

Στη σημερινή κρίσιμη φάση της μάχης ενάντια στην «πανδημία» της επίθεσης κυβέρνησης-κεφαλαίου απαιτείται:

Το ξεδίπλωμα μαχητικών και μαζικών αγώνων για τις ανάγκες και τα δικαιώματα εργαζομένων, λαού και νεολαίας, για να σπάσουν οι απαγορεύσεις, να ηττηθεί η αντιδραστική εκστρατεία της κυβέρνησης, να ανατραπεί η πολιτική κεφαλαίου και ΕΕ. 

Συνολικός αγώνας για τις ελευθερίες, με πρώτη από όλες το δικαίωμα στον αγώνα. Παλεύουμε για το δικαίωμα στη διαδήλωση, την παύση των διώξεων και τη διαγραφή των προστίμων, την κατάργηση των νόμων για τις διαδηλώσεις και την αστυνομία στα πανεπιστήμια, την ικανοποίηση των αιτημάτων της απεργίας πείνας του Δ. Κουφοντίνα.

Μπροστά στη βίαιη παραβίαση των στοιχειωδών δικαιωμάτων (όπως αυτό της διαδήλωσης) και στον κίνδυνο να υπάρξει νεκρός απεργός πείνας οφείλουμε να ξεσηκωθούμε για  να μην περάσει ο κυβερνητικός σχεδιασμός. Κανείς δεν μπορεί να σφυρίζει αδιάφορα. Η σιδερένια φτέρνα του συστήματος ξεκινά με τους λίγους, αλλά βασικά σκοπεύει να καθυποτάξει τους πολλούς, την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα που ασφυκτιούν. 

Απέναντι στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική απαιτείται να ορθωθεί ένα πολιτικό αντίπαλο δέος, αμφισβήτησης, αντίστασης και ανατροπής, ένα οργανωμένο μαζικό ταξικό ανασυγκροτημένο εργατικό-λαϊκό κίνημα που  θα ρίξει στο κάλαθο των αχρήστων τη πολιτική τους.

 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ( κεντρική αγορά)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/3 ΣΤΙΣ 6:30μμ

 

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ 

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΑΝΕΡΓΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα