Σάββατο, 20/04/2024 | 01:14

Το Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας έγραψε ιστορία: Εξαιρετική 4η ενότητα

970 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 15/03/2021, 10:33 πμ | 0 σχόλια

 

 

Σε μια εποχή πολύ δύσκολων συνθηκών λόγω Πανδημίας το Καρναβάλι του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πρέβεζας  για το 2021 κρατήθηκε όρθιο, κρατήθηκε ζωντανό ξεδιπλώνοντας μια σειρά από αντανακλαστικά στον πολιτισμό και τη Σάτιρα.  Η Εισαγωγή στο Καρναβάλι από το Καρναβάλι ξεκίνησε 26 Ιανουαρίου από το Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας και ολοκληρώθηκε σε 4 μέρη, σε 4 ενότητες, το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου, το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου και έκλεισε αυτόν τον κύκλο την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς 14 Μαρτίου, με το Διαδικτυακό Καρναβάλι 2021 . Οι ζωντανές τηλεοπτικές μεταδόσεις αυτού του ειδικών συνθηκών Καρναβαλιού έγιναν όλες από το κανάλι του CINEMATICON TV  και το Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας ευχαριστεί για τη συνεργασία. Με έμφαση στα μέτρα προστασίας και αποφυγής διάδοσης του κορονοϊού την Πέμπτη 11 Μαρτίου το Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας πραγματοποίησε στο δρόμο 3  ιδιαίτερες εκδηλώσεις. Την βόλτα του Βασιλιά Πινόκιο, του Καρνάβαλου  στους δρόμους της Πρέβεζας , την «Αποκριάτικη νύχτα των Βεγγαλικών» και την «Πανδαισία των πολύχρωμων καπνογόνων».  Την 4η ενότητα του φετινού διαδικτυακού Καρναβαλιού του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πρέβεζας παρουσίασαν κατά αλφαβητική σειρά οι : Κόκκαλης Σπύρος, Λούπας Χρήστος, Παπαδιώτης Σπύρος, Πλέουρας Σπύρος, Τσούνης Θωμάς.

Όσοι-όσες δεν είδατε ζωντανά την 4η ενότητα του διαδικτυακού Καρναβαλιού του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πρέβεζας, μπορείτε να τη δείτε στο ακόλουθο λινκ

https://www.youtube.com/watch?v=Q701jDj3wY0

Με τρία σατιρικά βίντεο έδωσε το δικό του στίγμα στο φετινό Καρναβάλι ο Βαγγέλης ο England, στέλνοντας τα δικά του μηνύματα. Υπέροχα ήταν τα μηνύματα του κόσμου που συμμετείχε στη ζωντανή 4η ενότητα του φετινού διαδικτυακού καρναβαλιού του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πρέβεζας.  Με το τρίτο του βίντεο με θεατρικό σκετς συμμετείχε ο πολιτιστικός σύλλογος του Αγίου Θωμά στην 4η ενότητα του φετινού καρναβαλιού.  Ο σύλλογος του Αγίου Θωμά αφού ευχήθηκε Καλές απόκριες, οι «Απαράδεκτοι» παρουσίασαν  τον «Μπακαλόγατο» . Πρωταγωνίστησαν  Ελένη Μίχα, Ελένη Μαλέσκου και η Μαρία Παππά.  Ζωντανές τηλεφωνικές  παρεμβάσεις στην 4η ενότητα έκαναν ο Αποστόλης  Μουκάνος και ο γνωστός Καλλιτέχνης- μίμος και παρουσιαστής της μεγάλης με άρμτα Αποκριάτικης παρέλασης του καρναβαλικού Κομιτάτου Πρέβεζας, Διονύσης Ζάχος.  Το δικό του ξεχωριστό μήνυμα έστειλε ο δημοσιογράφος Γιάννης Βασιλειάδης ο οποίος παρουσίαζε τα πρώτα χρόνια του Κομιτάτου Πρέβεζας τη μεγάλη παρέλαση και σημειωτέον ήταν αυτός που πριν τις απαγορεύσεις λόγω κορονοϊού που πρόλαβε να παρουσιάσει την περσινή ποδαράτη παρέλαση του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πρέβεζας.  Ένα σύντομο αλλά υπέροχο θεατρικό σκετς από τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, έπαιξαν η Μαριέττα Γκούμα και η Δήμητρα Τσαβαλά και συγκεκριμένα ήταν ένα απόσπασμα από την ταινία «Η ωραία των Αθηνών».  Σ’ αυτό το ειδικών συνθηκών Καρναβάλι και στις μεταδόσεις του το Καρναβαλικό κομιτάτο Πρέβεζας, τα είχε όλα, ή σχεδόν όλα, είχε χορευτικά σχήματα, μουσικά σχήματα, θεατρικά σκετς ακόμα και αίνιγμα. Τι έλλειπε από Καλλιτεχνικής φύσεως; Ένα ποίημα και ο γνωστός θεατράνθρωπος Βαγγέλης Σοπικιώτης ως «ποιητής Φανφάρας» απήγγειλε. Ο Βαγγέλης Σοπικιώτης είναι ένας άνθρωπος του θεάτρου, που έχει παίξει και συνεχίζει να παίζει σε αμέτρητα θεατρικά έργα, ενώ έχει συμμετοχή και σε γνωστές ταινίες. Το καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας τον ευχαρίστησε για τη συμμετοχή του. Ένα ακόμη θεατρικό σκετς υπήρχε από τον Παλιό ελληνικό κινηματογράφο και συγκεκριμένα από την ταινία «Ο Ζηλιαρόγατος. Συντελεστές ήταν τρεις… Πίπηδες, Κόκκαλης, Παπαδιώτης, Πλέουρας. Μάρκος (Σπύρος Παπαδιώτης), Πότης (Σπύρος Πλέουρας), Γκαρσόν (Σπύρος Κόκκαλης).  Ο εφικτός στόχος τόσο για τον Ιανουάριο του 2022 όσο και για τον Φεβρουάριο του 2022 είναι τα δύο Αποκριάτικα φεστιβάλ. Το 1ο αποκριάτικο φεστιβάλ ερασιτεχνικών θιάσων με έμφαση στην κωμωδία και το 1ο αποκριάτικο φεστιβάλ μουσικής. Υπό την αιγίδα του υπουργείου πολιτισμού και τη συνδιοργάνωση του καρναβαλικού Κομιτάτου Πρέβεζας, της Περιφέρειας Ηπείρου, του Επιμελητηρίου Πρέβεζας, του δήμου Πρέβεζας και πιθανότατα και των άλλων δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας. Το καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας εύχεται σε όλο τον κόσμο «Καλή Σαρακοστή» και να απαλλαγούμε το συντομότερο δυνατόν από τον Covid-19.

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα