Τρίτη, 19/03/2024 | 13:08

Πρέβεζα-Πολιτιστικός σύλλογος Παντοκράτορα: Συζήτησαν για εμάς χωρίς εμάς. Αναιρώντας όλες τις αποφάσεις

592 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 01/03/2021, 3:57 μμ | 0 σχόλια

 

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ “ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ“ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΠΡΟΣ: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ 26 ΦΛΕΒΑΡΗ 2021

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ σε όλους.

Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα και συζήτηση — ενημέρωση, που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας, για το ζήτημα της παραλιακής ζώνης περιοχής Παντοκράτορα ειπώθηκαν τα εξής.

Συζητήθηκε το αντίτιμο του δήθεν στρατοπέδου “Περδίκη Πυλάδη”, αλσύλλιο “Κάλμπαμπα” Παντοκράτορα με τις υπηρεσίες του στρατού. Αμφισβητήθηκε το ιδιοκτησιακό καθεστώς του δάσους Παργινόσκαλας, ότι βρίσκεται ακόμα σε δικαστική διένεξη και πρέπει να περιφραχτεί περαιτέρω απ’ το στρατό και ξαναμπαίνει σε καλένδες με νέες μελέτες η υποστύλωση του κάστρου Παντοκράτορα. Όλα αυτά μακριά από τις ομόφωνες αποφάσεις των γενικών μας συνελεύσεων και ιδιαίτερα της τελευταίας με παρόντες το Δήμο Πρέβεζας, Κοινότητες δήμου Πρέβεζας, Περιφερειακών Συμβούλων και Βουλευτή της Κυβέρνησης ως μέλος του Συλλόγου μας. ΟΙ προτάσεις της Γ.Σ. κατατέθηκαν στο Δήμο και στο κοινοτικό Συμβούλιο το οποίο πήρε απανωτές ομόφωνες αποφάσεις και ζητήθηκε ομόφωνα να γίνει θέμα ημερήσιας διάταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο με εισηγητή τον Σύλλογό μας.

Ωστόσο έγιναν διαβουλεύσεις και διαπραγματεύσεις μονομερείς του Δήμου όπως ο ίδιος ο Δήμαρχος ομολόγησε στο Δημοτικό Συμβούλιο. 

 

Συζήτησαν για εμάς χωρίς εμάς. Αναιρώντας όλες τις αποφάσεις.

Ο Σύλλογός μας για τα παραπάνω ζητήματα προβάλει ξανά και ξανά τις κοινωνικά ομόθυ μες και δημοκρατικά ομόφωνες αποφάσεις του εφ’ όσον εγκρίθηκαν και από το Κοινοτικό Συμβούλιο Δήμου Πρέβεζας σύμφωνα με τον ν. 3852/2010 περί αυτοδιοίκησης.

Άμεσα ζητάμε να γίνει Δημοτικό Συμβούλιο με εισηγητές τον Σύλλογό μας για την παραλιακή ζώνη και ιδιαίτερα:

1) Επαναλειτουργία του αναψυκτηρίου στο αλσύλλιο “Κάλμπαμπα” (δήθεν στρατοπέδου) χωρίς αντίτιμα συνεκμετάλλευσης με ιδιοκτήτες της υπηρεσία στρατού. Ανήκει στους δημότες Πρέβεζας. Το συγκεκριμένο αλσύλλιο λειτούργησε σαν παράκτιο πυροβολείο από τους Τούρκους πριν την απελευθέρωση της Πρέβεζας και ποτέ ως στρατόπεδο. Φυτεύτηκε από μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Παντοκράτορα πριν 75 χρόνια. Το θολωτό καταφύγιο κάτω από τη βάση του Πυροβολείου είναι αρχαιολογικό μνημείο 250 χρόνων. Να παραχωρηθεί λοιπόν στην υπεύθυνη επιστασία και χρήση του Πολιτιστικού Συλλόγου μας σύμφωνα με διαχρονικές ομόφωνες αποφάσεις για χρήση, ανάπλαση, αρχαιολογική ανάδειξη και εκμετάλλευση από ανέργους και επαγγελματίες της περιοχής Παντοκράτορα. Φυσικά τηρώντας τις ανάλογες δεσμεύσεις με Δήμο Πρέβεζας (οικονομικές, δομικές, περιβαλλοντολογικές και αρχαιολογικές).

Δε δεχόμαστε διαπραγματεύσεις αλληλοαποχωρήσεων με δημοπρασίες εμπορικής και όχι κοινωνικής ευαισθησίας. Με ανταλλάγματα, η αποδοχή από τον Δήμο να αποποιείται το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Δάσους Παργινόσκαλας, δεχόμενος τις θέσεις του στρατού ότι το παραπάνω δάσος βρίσκεται ακόμα σε δικαστική διένεξη, και το δάσος δεν είναι αυτοφυές. Η Παργινόσκαλα είναι δάσος χαρακτηρισμένο στους δασικούς χάρτες και το χέρσο κομμάτι ανήκει στο δημόσιο, χαρακτηρισμένο πράσινο και κατοχυρωμένο στο εθνικό κτηματολόγιο. Δε δεχόμαστε παραπέρα περίφραξή του για δήθεν προστασία του διαλυμένου αυθαίρετου κτηρίου για δήθεν κατάληψη από πρόσφυγες και ρομά. Υπάρχουν νόμοι και ευθύνες της πολιτείας και του Δήμου για τέτοιου είδους καταστάσεις. Να ανοίξει η περίφραξη και να γίνουν οι ανάλογες παρεμβάσεις ανάπλασης, πυρόσβεσης και αξιοποίησης για όλους τους δημότες. Για να μην υπάρχουν φαινόμενα παραβατικότητας όπως οι ίδιοι αναφέρετε.

  1. Το Κάστρο Παντοκράτορα είναι πλέον στην ευθύνη του Δήμου με επιστασία, της εφορίας αρχαιοτήτων.

Άμεσα πρέπει να επισκευαστεί το περιτοίχειο προς τη θάλασσα, υπονομεύει κίνδυνο γενικής κατάρρευσής του. Αναστύλωση του καμπαναριού του Ναΐσκου Αγίων Αναργύρων. Είναι αρχαιολογικό μνημείο, η ανέγερσή του έγινε πριν 100 χρόνια. Παράλληλα πρέπει να υποστυλωθεί πριν καταρρεύσει και αυτό.

Ξεκίνημα αναπλάσεων, ανορθώσεων, αξιοποίησής του κ.λ.π. σύμφωνα με μελέτες που υπάρχουν και έχουν κατατεθεί ξανά στο τοπικό συμβούλιο Κοινότητας Πρέβεζας για προώθησής τους ομόφωνα. Ο Δήμος σύμφωνα με το νόμο έχει χρέος να εφαρμόσει ως όφειλε εγκεκριμένες μελέτες που υπάρχουν εδώ και 30 χρόνια και να μη ροκανίζει τον χρόνο για νέες μελέτες.

  1. Να διατεθεί το υπόλοιπο κονδύλιο για την πλατεία μεταξύ Κάστρου και Κάλμπαμπα για παραπέρα ευπρεπισμό και υποστύλωση. Δε χρειάζεται νέα μελέτη ούτε να μπουν νέα δέντρα (οι ελιές έχουν πιάσει όλες και θέλουν περιποίηση). Να μπουν τα κιγκλιδώματα στην παραλία που έσπασαν και να προχωρήσουν οι αναγκαίες επισκευές στο λιμανάκι Παντοκράτορα.

Για τα παραπάνω ο Σύλλογός μας θα ξεκινήσει διαδικασίες ενεργοποίησης των δημοτών για εφαρμογή των δημοκρατικών και κοινωνικά ομόφωνων αποφάσεων χωρίς μεσσίες αμφισβήτισης συ μφερόντων του Δήμου με αλληλοϋποχρεώσεις.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα