Τρίτη, 16/04/2024 | 21:32

Πρέβεζα: Θλίψη έφυγε από τη ζωή ο Θόδωρος Σαραντής

1225 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 02/03/2021, 12:18 μμ | 0 σχόλια

 

Κεραυνός εν αιθρία ήταν η θλιβερή είδηση της φυγής από τη ζωή του Θεόδωρου Σαραντή, το πρωί της Τρίτης 2 Μαρτίου 2021. Σπουδαία προσωπικότητα στο χώρο της μουσικής, με αμέτρητες πραγωγές δίσκων, ένας ξεχωριστός, ένας ιδιαίτερα σημαντικός άνθρωπος του ραδιοφώνου, που έχει συνδέσει το όνομά του και με την Πρέβεζα.

Ο Θόδωρος Σαραντής έχει σήμερα τα γενέθλια του και με αυτή την αφορμή θυμήθηκα τα πόσα σημαντικά έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια για τους Έλληνες φίλους του ροκ.

Λίγο-πολύ όλοι εν αγνοία μας ίσως του οφείλουμε πολλά, ο Θόδωρος ήταν από τους πρώτους που άνοιξε την στρόφυγγα του σύγχρονου ροκ όταν μαζί με τον Γιάννη Πετρίδη και για κάποιο διάστημα μόνος του, επέλεγαν το ρεπερτόριο που θα κυκλοφορούσε η Music Box.

 

teo

 

Steppenwolf, Bob Dylan, Blood, Sweat and Tears, Janis Joplin, Chicago και πολλοί άλλοι ήταν στο ρεπερτόριο τους.

Αρκετά χρόνια αργότερα ο Θόδωρος θα ασχοληθεί και με την Ελληνική παραγωγή με άλμπουμ όπως το ΦΛΟΥ με τον Παύλο Σιδηρόπουλο.

Στις αρχές του ΄80, θα συναντηθεί ξανά με τον Πετρίδη στην τηλεοπτική εκπομπή Ποπ ’80 στην οποία είχαν έλθει καλλιτέχνες όπως ο Joe Jackson και η Lene Lovich.

Θυμάμαι σαν σήμερα όταν είχα πάει στο σπίτι του σε μία πάροδο της οδού Βουλιαγμένης και μου είχε δείξει την συλλογή του από βινύλια στον χώρο του Μπλουζ, δεν πρέπει να ήταν περισσότεροι από 100, μιλάμε για σχεδόν πριν 50 χρόνια, όμως για μένα ήταν εντυπωσιακό.

Είχε γράψει ο Κώστας Ζουγρής 

Ο Θοδωρής είχε κάνει την παραγωγή σημαντικών δίσκων συγκροτημάτων όπως “Σπυριδούλα” του Παύλου Σιδηρόπουλου, “ΦΑΤΜΕ” κ.α.

Ο Θοδωρής Σαραντής αγαπημένος φίλος της Πρέβεζας, συνέβαλε αποφασιστικά στη διοργάνωση του διήμερου Ροκ Φεστιβάλ στο Άκτιο το 1984, ένα φεστιβάλ που είχε χαρακτηριστεί ως το Γούντστοκ της Ελλάδας. φίλος με πολύ κόσμο, φίλος και με τον αείμνηστο Τάκη Γενιά, τον οποίον είναι σίγουρο ότι θα συναντήσει στον ουρανό και στον παράδεισο των καλλιτεχνών.

Η ΤΟΜΗ στην Ενημέρωση εκφράζει τα ειλικρινή και θερμά της συλλυπητήρια στην κόρη του Ηλέκτρα, στην σύντροφό του Ουρανία στουςσυγγενείς και τους οικείους του.

Καλό ταξίδι Θοδωρή

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα