Παρασκευή, 19/04/2024 | 23:42

Ξεκινάει η κατασκευή του νέου κτιρίου του Δημοτικού Σχολείου Καναλίου προϋπολογισμού 680.920 €

541 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 12/03/2021, 12:04 μμ | 0 σχόλια

 

 

Ξεκινάει η κατασκευή του νέου κτιρίου του Δημοτικού Σχολείου Καναλίου, καθώς ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου υπέγραψε την σχετική σύμβαση με τον ανάδοχο. Η κατασκευή του σχολείου είναι  πολύ σημαντική για την διευκόλυνση των μαθητών του Καναλίου και της ευρύτερης περιοχής και απαντά στο πάγιο αίτημα των κατοίκων.

Ο κ. Στράτος Ιωάννου εξέφρασε την ικανοποίησή του που ξεκινάει το έργο, το οποίο υλοποιεί η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας παρότι δεν είναι στην αρμοδιότητά της η κατασκευή σχολείων. «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που πραγματοποιούμε, έχοντας εκπονήσει τη μελέτη και έχοντας βρει τους πόρους, παρότι η κατασκευή των σχολείων ανήκει ως αρμοδιότητα στο Δήμο.»

Το νέο διώροφο κτίριο του σχολείου θα κατασκευαστεί με σύγχρονες μεθόδους, θα έχει εμβαδόν 622.39 τ.μ. Στο ισόγειο θα υπάρχει ο χώρος εισόδου, τρεις αίθουσες διδασκαλίας, wc, το κλιμακοστάσιο, το ασανσέρ και το μηχανοστάσιο. Η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων θα έχει άμεση επικοινωνία με το νέο σχολείο, όπως επίσης θα έχει και μια δεύτερη έξοδο απευθείας στον αύλειο χώρο, που θα διευκολύνει την πρόσβαση των μαθητών του υφιστάμενου κτιρίου. Στο δεύτερο όροφο του κτιρίου θα υπάρχουν δύο αίθουσες διδασκαλίας, το γραφείο των δασκάλων, το αρχείο και το γραφείο του διευθυντή καθώς και βοηθητικές υποδομές.

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα