Τρίτη, 19/03/2024 | 09:02

Κώστας Μπάρκας: Ο Ν. Πρέβεζας και για το Πρόγραμμα των Σχολικών Γευμάτων δεν έχει να περιμένει τίποτα από την κυβέρνηση της Ν.Δ.

707 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 01/03/2021, 5:35 μμ | 0 σχόλια

 

Κώστας Μπάρκας: Ο Νομός Πρέβεζας και για το Πρόγραμμα των Σχολικών Γευμάτων δεν έχει να περιμένει τίποτα από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας

 

Έναν πρωτοποριακό θεσμό, το Πρόγραμμα των Σχολικών Γευμάτων, που σχεδίασε και εφάρμοσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και αγκάλιασε σύσσωμη η κοινωνία, καθώς συνδύαζε τα οφέλη της μεσογειακής διατροφής με τη στήριξη παιδιών από αδύναμες οικογενειακές μονάδες, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τον κατάργησε. 185.000 παιδιά δημοτικών σχολείων σε πάνω από 1.200 δημοτικά σχολεία όλης της χώρας, από οικογένειες που αποδεδειγμένα αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, χωρίς να τους εξηγήσει κανείς από την κυβέρνηση, βλέπουν άλλο ένα σημαντικό κοινωνικό βοήθημα να καταργείται. Μετά την προτεραιότητα σε εμβολιασμούς «δικών μας παιδιών», η κατάργηση των σχολικών γευμάτων δείχνει ότι η Νέα Δημοκρατία έτσι αντιλαμβάνεται την έννοια της κοινωνικής πρόνοιας. Άλλωστε, ήταν η ίδια η Νέα Δημοκρατία, που εξαρχής λοιδορούσε τα σχολικά γεύματα ως «συσσίτια» και προσπαθούσε με διάφορους τρόπους να αποτρέψει την εφαρμογή αυτού του τόσο σημαντικού θεσμού στήριξης της παιδιού, ο οποίος έγινε ευρύτατα αποδεκτός. Παρά τις υποσχέσεις από την τωρινή ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, αφού είδε την αποδοχή των Σχολικών Γευμάτων από την κοινωνία, για συνέχιση και ενίσχυση του θεσμού, υπήρξε ουσιαστικά μεθόδευση, με διάφορες αιτιολογίες και καθυστερήσεις, ώστε ο θεσμός αυτός τελικά να καταργηθεί. Και τα κατάφερε, εις βάρος όμως των μαθητών και της κοινωνίας.      

Όσον αφορά στον Νομό Πρέβεζας, μετά από δύο Ερωτήσεις στη Βουλή που κατατέθηκαν για το συγκεκριμένο ζήτημα και την κινητοποίηση που υπήρξε, συνεπεία του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, από τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε στη σχολική χρονιά που διανύουμε οι μαθητές των σχολείων του Νομού να ενταχθούν στο Πρόγραμμα των Σχολικών Γευμάτων, η απάντηση της αρμόδιας Υπουργού ήταν οι υπεκφυγές και η επίλυση του θέματος στο ακαθόριστο μέλλον, με νέες διαδικασίες, εντάξεις, κονδύλια, κλπ. Με τη σημερινή της απόφαση να καταργηθούν τα σχολικά γεύματα σε 185.000 μαθητές σε όλη τη χώρα και τους μαθητές και τους γονείς του Νομού Πρέβεζας να μην περιμένουν τίποτα πια, η Υφυπουργός Εργασίας, κ. Μιχαηλίδου και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δείχνουν με αρνητικό για την κοινωνία τρόπο το αληθινό τους πρόσωπο.

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα