Παρασκευή, 19/04/2024 | 06:02

Κορονοϊός: Περισσότεροι από 915 χιλιάδες έχουν εμβολιαστεί στην Ελλάδα

350 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 18/03/2021, 1:24 μμ | 0 σχόλια

 

 

Από την  εισαγωγική τοποθέτηση

από την Κυβερνητική Εκπρόσωπο Αριστοτελία Πελώνη

στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών

και των ανταποκριτών ξένου τύπου

 

Για τους εμβολιασμούς

 

Στο μεταξύ -όπως είναι καλά γνωστό- οι εμβολιασμοί στη χώρα μας προχωρούν με ασφάλεια, υποδειγματικό τρόπο και γρήγορους ρυθμούς, ανάλογα πάντα με τις ροές εμβολίων που φτάνουν στη χώρα μας. Έχουν ήδη ξεπεράσει το 1.345.000 και  περισσότεροι από 915.000 συμπολίτες μας έχουν κάνει τουλάχιστον την πρώτη δόση. 

 

Σημειώνεται ότι  έχει ήδη ενεργοποιηθεί η δυνατότητα προγραμματισμού ραντεβού για τους εκπαιδευτικούς, τις μαθήτριες και τους μαθητές άνω των 16 ετών των Σχολικών Μονάδων της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης που έχουν υποβάλει αίτηση για εμβολιασμό και μπορούν  να προγραμματίσουν τα ραντεβού τους.

 

Από αύριο ανοίγει η πλατφόρμα για τα ραντεβού των συμπολιτών μας -περίπου 250.000- με υποκείμενα νοσήματα πολύ υψηλού κινδύνου.  Θα ακολουθήσει, στις 26 Μαρτίου, το άνοιγμα της πλατφόρμας για τα  ραντεβού συμπολιτών μας της ηλικιακής ομάδας των  70-74 ετών και τις αμέσως επόμενες ημέρες -στις αρχές Απριλίου- θα ακολουθήσει το άνοιγμα της πλατφόρμας για τα ραντεβού των συμπολιτών μας της ηλικιακής ομάδας 65-69 ετών.

 

Εκτιμάται μάλιστα ότι τον Απρίλιο θα γίνουν 1.500.000 εμβολιασμοί -περισσότεροι δηλαδή από όσους έχουν γίνει μέχρι σήμερα- χωρίς να συμπεριλαμβάνονται σε αυτούς  τα εμβόλια της Johnson & Johnson τον αριθμό των οποίων θα γνωρίζουμε τις επόμενες ημέρες.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα