Παρασκευή, 29/03/2024 | 04:23

Κορονοϊός: Εφιαλτική πρόβλεψη! «Θα έχουμε 70 νεκρούς και 700 διασωληνωμένους τις επόμενες μέρες»

533 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 20/03/2021, 10:49 πμ | 0 σχόλια

 

 

 

Μια ανησυχητική πρόβλεψη έκανε ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, Νίκος Τζανάκης, σχετικά με την πορεία του κορονοϊού τις επόμενες ημέρες.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Τζανάκης ανέφερε πως είναι πιθανόν τις επόμενες 2-3 μέρες ο αριθμός των διασωληνωμένων να φτάσει τους 710, σημειώνοντας δηλαδή νέο ρεκόρ, ενώ θα δούμε και πάνω από 70 νεκρούς τη μέρα.

«Το κοντέρ στις ΜΕΘ θα σταματήσει γύρω στους 700-710 διασωληνωμένους κι εκεί θα σταματήσει η πίεση. Παράλληλα, τις επόμενες ημέρες θα δούμε παραπάνω από 70 νεκρούς» ανέφερε.

Ο κ. Τζανάκης υποστήριξε επίσης πως από τα μέσα Απριλίου αναμένεται αποκλιμάκωση της κατάστασης, και πως το Πάσχα φέτος θα είναι πιο κανονικό και οι πολίτες θα μπορούν να πάνε στα χωριά τους.

Επίσης σημείωσε ως κάτι πολύ θετικό τα δωρεάν τεστ κατ’οίκον, ωστόσο τόνισε ότι θα πρέπει αυτά να καταγράφονται σε κάποιο κεντρικό σύστημα για να υπάρχει καλύτερη εικόνα των κρουσμάτων.

Συγκεκριμένα τόνισε πως «ίσως είναι το σωστότερο από τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν. Κάποιος που ανακαλύπτει ότι είναι θετικός, πρέπει να κάνει εξέταση με PCR ή rapid test σε υγειονομική δομή ώστε να δηλωθεί το κρούσμα και να λάβει κατάλληλες πληροφορίες και να γίνει ιχνηλάτηση στο περιβάλλον του. Χρειάζεται σχεδιασμός».

ΠΗΓΗ: newsit.gr

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα