Παρασκευή, 19/04/2024 | 00:24

Καμία σχέση δεν έχουν οι ήρωες του 1821 με “φιλοτεχνήματα” που προβάλουν φασιστικούς συμβολισμούς

657 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 01/03/2021, 10:49 μμ | 0 σχόλια

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΣΤΟΥΣ Ο.Τ.Α Α ΒΑΘΜΟΥ 

Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ

 

ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ 1821 ΜΕ «ΦΙΛΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ» ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΛΟΥΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΥΣ

Η προσπάθεια του προέδρου της κοινότητας Καμαρίνας να καλέσει και να αναθέσει την απεικόνιση αγωνιστών του 1821 σε «καλλιτέχνη»  ο οποίος δεν κρύβει τα ρατσιστικά-φασιστικά-νεοναζιστικά του πιστεύω μέσα από αποκαλυπτικά γραφητι που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι καταδικαστέα από το σύνολο των εργαζομένων στους ΟΤΑ στον Δήμο Πρέβεζας.

Πρόκειται για τον «καλλιτέχνη» ο οποίος για τα έργα του με εμετικό περιεχόμενο έχει δεχθεί τον θαυμασμό και τα συγχαρητήρια του φυγόδικου χρυσαυγίτη Γιάννη Λαγού.

Όσες προσπάθειες και να γίνονται από πλευράς κάποιων δεν μπορεί να συνδεθούν οι λαϊκοί αγωνιστές της εθνικοαπελευθερωτικής αστικής επανάστασης του 1821 με τον εθνικισμό με τον ναζισμό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι με αφορμή κάποιων Δήμων να καλέσουν τον συγκεκριμένο «καλλιτέχνη» να παρουσιάσει τα έργα του έχει ξεσηκωθεί έντονο κύμα διαμαρτυρίας ενάντια σε τέτοιες πρωτοβουλίες πανελλαδικά.

Αλήθεια δεν το γνωρίζει ο πρόεδρος της κοινότητας της Καμαρίνας ο οποίος καλεί μάλιστα και άλλους προέδρους κοινοτήτων να ακολουθήσουν το παράδειγμά του;

Ας ρίξει μια ματιά στα ΜΜΕ

Ας σταματήσουν λοιπόν να διαφημίζουν ως  σπουδαίο…  έναν  «καλλιτέχνη» που μέσα από τα έργα του προβάλει φασιστικές ιδέες και σύμβολα.

Τα γραφητι αποτελούν σήμερα τον συνηθέστερο τρόπο έκφρασης των νέων με κύριο στόχο να περάσουν κάποια μηνύματα μέσα από τα γεγονότα που βιώνουν στη κοινωνία μας και εκεί κυριαρχεί η ανεργία ,η οικονομική κρίση , η κατάσταση στην παιδεία ,οι πόλεμοι.

Αμεσα να ανακαλέσουν έστω και τωρα την όποια συνεργασία έχουν στόχο να πραγματοποιήσουν είναι προσβολή απέναντι στους Δημότες τέτοιες πρωτοβουλίες

ΤΟΜΗ στην Ενημέρωση: Η φωτογραφία ανήκει στα “φιλοτεχνήματα” του Εύρυτου που ορισμένοι εδέησαν να τον προσκαλέσουν στον τόπο μας…  για να βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του… 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα