Πέμπτη, 28/03/2024 | 20:50

Θανάσης Καββαδάς: «Παραλάβαμε το Νοσοκομείο με 204 άτομα συνολικό προσωπικό και σήμερα έχει 330

494 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 04/03/2021, 6:20 μμ | 0 σχόλια

 

 

Θανάσης Καββαδάς: «Παραλάβαμε το Νοσοκομείο με 204 άτομα συνολικό προσωπικό και σήμερα έχει 330 – Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στα επιχειρήματα του ‘δεν πρόλαβα’ και των fake news»

 

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις ενέργειές μου για τη στελέχωση και την προμήθεια εξοπλισμού στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας θα ήταν για γέλια, αν δεν αποτελούσε μια ωμή προσπάθεια διαστρέβλωσης της αλήθειας. 

Και μια και πρόκειται πράγματι για δικές μου ενέργειες, αναλαμβάνω προσωπικά και την αποκατάσταση της αλήθειας: 

Το Μάιο 2019, με το ένα πόδι εκτός Κυβέρνησης, ο ΣΥΡΙΖΑ προκηρύσσει για το νέο Νοσοκομείο Λευκάδας, το οποίο σημειωτέον έχει  μόλις παραδοθεί στους πολίτες με αυξημένα τμήματα και, βεβαίως, αυξημένες ανάγκες, έξι (6) θέσεις σε πέντε (5) ειδικότητες. 

Σε προκήρυξη του Μαρτίου 2019 η Λευκάδα δεν υπάρχει πουθενά. 

Ολόκληρο το 2018 προκηρύχθηκαν για το Νοσοκομείο Λευκάδας τέσσερις (4) θέσεις.

Το Σεπτέμβριο του 2019, αμέσως μετά τις εκλογές, έπειτα από αίτημά μου, το Υπουργείο Υγείας εγκρίνει 12 θέσεις μονίμων ιατρών, οι οποίες οριστικοποιούνται, έπειτα από συνεργασία με τους Διοικητές του Νοσοκομείου και της 6ης ΥΠΕ, στην προκήρυξη του Φεβρουαρίου 2020, όπου για το Νοσοκομείο Λευκάδας προκηρύσσονται δώδεκα (12) θέσεις σε δέκα (10) ειδικότητες, διπλάσιες δηλαδή από αυτές που είχε ζητήσει η προηγούμενη διοίκηση και περισσότερες από οποιοδήποτε άλλο Νοσοκομείο στην 6η ΥΠΕ. 

Ακολούθησε προκήρυξη τριών (3) ακόμη θέσεων το Σεπτέμβριο 2020 και έξι (6) επιπλέον το Φεβρουάριο του 2021.

Συνοψίζοντας, τον Ιούλιο του 2019 παραλάβαμε το Νοσοκομείο με 204 άτομα προσωπικό, ιατρικό, νοσηλευτικό, βοηθητικό, διοικητικό και λοιπό, και σήμερα 330 άτομα προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες στους πολίτες της Λευκάδας. 

Για τα 15 μηχανήματα αιμοκάθαρσης και για το μηχάνημα καρδιακού υπέρηχου, ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να μας υπενθυμίζει ότι ήταν η Κυβέρνηση του «δεν προλάβαμε».

Έτσι για την ιστορία, να αναφέρω ότι στις 23 Ιανουαρίου 2018 ζήτησα με ερώτησή μου στη Βουλή 15 μηχανήματα αιμοκάθαρσης για το Νοσοκομείο μας. Στις 27 Μαρτίου του 2018, ο τότε Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Πολάκης ζήτησε από τις Κτιριακές Υποδομές ΑΕ, με έγγραφό του, να αυξηθούν τα μηχανήματα που θα προμήθευε η ΚΤΥΠ ΑΕ στο Νοσοκομείο, από εννέα (9) σε δεκαπέντε (15). 

Βέβαια επί ενάμισι χρόνο «δεν πρόλαβε» κι έτσι επί ΣΥΡΙΖΑ το Νοσοκομείο μας προμηθεύτηκε ακριβώς μηδέν (0) μηχανήματα τεχνητού νεφρού, αλλά ίσως οφείλω προσωπικά ένα «ευχαριστώ» στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που τουλάχιστον αποδέχθηκε το αίτημά μου.

Για να έχουμε γρήγορα τα μηχανήματα και όχι μέσω ΕΣΠΑ που θα τα προμηθευόμασταν το 2023, ζητήσαμε χρηματοδότηση 230.000 ευρώ από την 6η ΥΠΕ, η οποία ενέκρινε άμεσα τις πιστώσεις, έγινε ο διαγωνισμός και το αμέσως επόμενο διάστημα το Νοσοκομείο μας θα έχει 15 νέα μηχανήματα, 5 κλίνες και 1 πολυθρόνα αιμοκάθαρσης.

Τέλος, όσον αφορά το μηχάνημα καρδιακού υπέρηχου, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, και πάλι λίγο πριν τις εκλογές, είχε δρομολογήσει την ίδια διαδικασία μέσω ΕΣΠΑ, με την οποία θα απαιτούνταν τουλάχιστον 2 χρόνια για την προμήθειά του. 

Πριν λίγες ημέρες ζητήσαμε και πήραμε από την 6η ΥΠΕ 90.000 ευρώ και τις επόμενες ημέρες θα τρέξει ο διαγωνισμός για την προμήθεια ενός μηχανήματος καρδιακού υπέρηχου νέας γενιάς. Αυτό σημαίνει ότι θα τον έχουμε σε 3 μήνες και όχι σε 2 χρόνια.

Συμβουλεύω τους τοπικούς παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι φέρουν και αυτοί ευθύνη για όσα δεν έγιναν επί 4,5 χρόνια στην Λευκάδα, να στέκονται σε όσα έκαναν και όχι σε όσα «δεν πρόλαβαν». 

Έχοντας αποτύχει ως Κυβέρνηση, θα ωφελήσει περισσότερο την υστεροφημία και των ιδίων και της παράταξής τους, να μείνουν στην ιστορία τουλάχιστον ως εποικοδομητική αντιπολίτευση, κι όχι ως το κόμμα του «δεν πρόλαβα» και των fake news.

Σε ό,τι με αφορά, δίνω και θα συνεχίσω να δίνω καθημερινά μάχη για τα προβλήματα του τόπου μου, διεκδικώντας λύσεις. 

Δεν διχάζω και δεν διαχωρίζω τους πολίτες. Όσο κι αν δεν αρέσει αυτό σε κάποιους που επιδιώκουν την πόλωση, λειτουργώ ως Βουλευτής ολόκληρης της Λευκάδας και προσπαθώ να δίνω λύσεις στα προβλήματα όλων των συμπολιτών μου, είτε στηρίζουν τη Νέα Δημοκρατία και εμένα, είτε όχι».

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα