Τρίτη, 23/04/2024 | 21:36

ΕΛΜΕ Πρέβεζας: «Οργανικά κενά και πλεονάσματα, χωρίς αιρετούς…»

543 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 22/03/2021, 3:15 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

«Οργανικά κενά και πλεονάσματα, χωρίς αιρετούς…»

Συναδέλφισσες/συνάδελφοι

Στις 10 Μαρτίου 2021, συνεδρίασε για ακόμη μια φορά το ΠΥΣΔΕ Πρέβεζας, με οριακή απαρτία συμμετοχής του Διευθυντή Εκπαίδευσης και των δύο διορισμένων μελών, χωρίς την παρουσία αιρετών, προκειμένου να υπολογίσει τα κενά και τα πλεονάσματα των εκπαιδευτικών του νομού μας για να πραγματοποιηθούν οι μεταθέσεις. 

Σε σχέση με την απουσία των Αιρετών, η κ. Κεραμέως εξακολουθεί να μην κάνει αποδεκτές τις παραιτήσεις τους από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Η θέση της ΟΛΜΕ είναι απόλυτα σαφής: Δεν αναγνωρίζει τους «Αιρετούς», που προέκυψαν από τις αντιδημοκρατικές διαδικασίες των εκλογών – παρωδία και καταδικάζει την απαράδεκτη τακτική της υπουργού να μην κάνει αποδεκτές ούτε τις αποσύρσεις των ψηφοδελτίων, αλλά ούτε και τις παραιτήσεις όσων φερόμενων ως αιρετών συντάχθηκαν με τον κλάδο και υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους από τα ΥΣ. Έτσι προτίθεται άραγε να συνεχίσει η Υπουργός τη λειτουργία των υπηρεσιακών συμβουλίων, με τη λογική της οριακής απαρτίας, τη στιγμή που τα συμβούλια γνωμοδοτούν και αποφασίζουν για θέματα που αφορούν χιλιάδες εκπαιδευτικούς, οι οποίοι με τη μαζική αποχή τους από τις εκλογές-παρωδία έχουν απονομιμοποιήσει τη σύστασή τους; Ο μόνος δημοκρατικά νομιμοποιημένος τρόπος να αποκατασταθεί η ομαλότητα είναι να παραταθεί η θητεία των αιρετών που εξελέγησαν δημοκρατικά το 2018, όπως γίνεται στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα και να πραγματοποιηθούν οι εκλογές όταν οι επιδημιολογικές συνθήκες το επιτρέψουν, με πλήρη ανάπτυξη των δημοκρατικών διαδικασιών και με δια ζώσης ψηφοφορία. 

Επιπλέον το ΠΥΣΔΕ της Πρέβεζας δεν δημοσιοποίησε τα κενά και τα πλεονάσματα, που προέκυψαν από την ανωτέρω συνεδρίαση. Καλούμε τον Διευθυντή της ΔΔΕ Πρέβεζας, αλλά και τον Περιφερειακό Διευθυντή, να αναρτήσουν τα κενά και τα πλεονάσματα, συνεχίζοντας την καλή πρακτική που εφαρμόστηκε τα τελευταία χρόνια. Η ανάρτηση των κενών για τις μεταθέσεις, αποσπάσεις και κάθε είδους υπηρεσιακές μεταβολές θα πρέπει να θεωρείται εκ των ουκ άνευ στη δημόσια διοίκηση, προκειμένου να διασφαλίζεται η διαφάνεια, η αμεροληψία και η έγκαιρη και πλήρης ενημέρωση των συναδέλφων, πόσο μάλλον όταν οι μεταθέσεις στον χώρο της εκπαίδευσης είναι μια υπηρεσιακή διαδικασία, που επηρεάζει τη σταδιοδρομία και τη ζωή χιλιάδων εκπαιδευτικών στη χώρα.

Το 2021 θα έχουμε τις πρώτες μεταθέσεις σε ΠΥΣΔΕ / ΑΠΥΣΔΕ / ΚΥΣΔΕ, χωρίς την παρουσία Αιρετών, ενός καταξιωμένου, από το 1911, θεσμού, για τον ουσιαστικό έλεγχο όλης της διαδικασίας! Η παρουσία των αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών όλα αυτά τα χρόνια εξασφάλιζε την αντικειμενικότητα και τη διαφάνεια σε αυτές τις διαδικασίες! Προμηνύεται επιστροφή στις μαύρες εποχές και στα σκοτάδια της συναλλαγής και του ρουσφετιού, των πολιτικών πιέσεων και της πελατειακής αντίληψης! 

 

Ο Πρόεδρος                                                                                Ο Γ. Γραμματέας

Λελοβίτης Παναγιώτης                                                                 Τσεκούρας Πέτρος

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα