Παρασκευή, 29/03/2024 | 13:10

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ για τη διακοπή διανομής των σχολικών γευμάτων

535 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 02/03/2021, 8:31 πμ | 0 σχόλια

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ν.Ε.  ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡ.ΣΥΜ.  ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΓΕΥΜΑΤΩΝ

Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, με απίστευτη αναλγησία και παντελή έλλειψη προετοιμασίας, αφήνει 185.000 χιλιάδες μαθητές της χώρας χωρίς σχολικά γεύματα, καθώς δεν έχει ακόμη υπογραφεί η νέα σύμβαση για την εκτέλεση του έργου παροχής και διάθεσης των γευμάτων αυτών από τον αρμόδιο φορέα. Τα γεύματα αυτά προσφέρονταν καθημερινά επί ΣΥΡΙΖΑ σε 1266 σχολεία και είχαν συνολικό προϋπολογισμό 73,5 εκατομμύρια  ευρώ με σχεδιασμό να αυξηθούν περαιτέρω ώστε φέτος να προσφέρονται  ημερησίως 600.000 σχολικά γεύματα, δηλαδή σε όλα τα παιδιά του δημοτικού.  

Τα σχολικά γεύματα  δεν αφορούν μόνο την  παιδική φτώχεια. Αντιμετωπίζουν την παιδική παχυσαρκία με μεσογειακή διατροφή, συμβάλλουν στη μείωση της σχολικής διαρροής και βελτιώνουν τις επιδόσεις των μαθητών.                                                                                                                                      Η κυβέρνηση με συνεχή προσκόμματα και καθυστερήσεις επιχειρεί να καταργήσει  ένα εμβληματικό πρόγραμμα της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ανάλογου με αντίστοιχα προγράμματα που γίνονται στην υπόλοιπη Ευρώπη.   

Αποτελεί, ντροπή για την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ να αφήσει χωρίς γεύματα χιλιάδες μαθητές σε όλη τη χώρα και μάλιστα σε μια ιδιαίτερα δύσκολη κοινωνικοοικονομική συγκυρία. Αποτελεί ντροπή, να αντιμετωπίζει με ερασιτεχνισμό θέματα οργάνωσης και προγραμματισμού, που έχουν να κάνουν με τη σίτιση παιδιών, τη στιγμή που θα μπορούσε να είχε διασφαλίσει τις διαδικασίες ώστε να ξεκινήσει η υλοποίηση του προγράμματος. 

Όσον αφορά την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, παρότι χαρακτηρίζεται από χαμηλά εισοδήματα, ανεργία, μεταναστευτικές ροές και σχολικά τμήματα με πρόσφυγες και παρά τις σχετικές ενέργειες αρμόδιων φορέων (Δήμος Πρέβεζας –  Δ.Π.Ε. Πρέβεζας) το Φθινόπωρο του 2019, είναι δυστυχώς η μοναδική στην Ήπειρο –και από τις ελάχιστες της χώρας–  όπου δεν παρέχεται σχολικό γεύμα σε καμία σχολική της μονάδα. 

Τα σχολικά γεύματα είναι ένας θεσμός που έχει γίνει ευρύτατα αποδεκτός και έχει αγκαλιαστεί από όλη την κοινωνία. Καλούμε την κυβέρνηση αμέσως τώρα να συνεχίσει τα σχολικά γεύματα και να τα επεκτείνει με επιπλέον χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης για όλα τα παιδιά του δημοτικού και γυμνασίου.

 

Πρέβεζα, 1 Μαρτίου 2021

Το Γραφείο Τύπου της Ν.Ε. Πρέβεζας του  ΣΥΡΙΖΑ -ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα