Πέμπτη, 30/05/2024 | 15:52

Κ. Μπάρκας: Η κυβέρνηση προτιμά να ενημερώνει πρώτα τους ιδεολογικούς της συμμάχους Γερμανούς Ευρωβουλευτές

537 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 24/03/2021, 12:50 μμ | 0 σχόλια

 

 

Κώστας Μπάρκας: Η κυβέρνηση προτιμά να ενημερώνει πρώτα τους ιδεολογικούς της συμμάχους Γερμανούς Ευρωβουλευτές για το Σχέδιο Ανάκαμψης και όχι τον ελληνικό λαό

 

Την απόκρυψη του Σχεδίου Ανάκαμψης, για το οποίο τα πολιτικά κόμματα, οι κοινωνικοί εταίροι, οι οικονομικοί και επιστημονικοί φορείς της Ελλάδας, όχι απλώς δεν έχουν λάβει μέρος στη διαμόρφωσή του, αλλά δεν έχουν καν λάβει ακόμα γνώση του Σχεδίου, που φαίνεται ότι παρουσίασε η ελληνική κυβέρνηση σε ευρωπαϊκούς θεσμούς και λοιπά υπερεθνικά fora, φέρνουν με Ερώτησή τους προς τον Υπουργό Οικονομικών πενήντα επτά (57) Βουλεύτριες και Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας. Για ένα τόσο σημαντικό σχέδιο, που ουσιαστικά δεσμεύει τη χώρα μέχρι το 2026, χρόνος ο οποίος εκφεύγει κατά πολύ της συνταγματικής θητείας της παρούσας κυβέρνησης, η ίδια αποφάσισε να το παρουσιάσει επιλεκτικά, σε ευρωπαϊκά όργανα ή και μέσω διαρροών, πολύ πριν το παρουσιάσει και συζητήσει επισήμως, πλήρως και λεπτομερώς στην ελληνική κοινωνία και τη Βουλή. Ήδη, σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, ευρωβουλευτής που ανήκει στον ίδιο ιδεολογικό χώρο με τη Νέα Δημοκρατία, του κυβερνητικού εταίρου της κ. Μέρκελ στη Γερμανία, δηλαδή του κόμματος των χριστιανοκοινωνιστών της Βαυαρίας, είναι γνώστης του, περίπου επτακοσίων (700) σελίδων, ελληνικού σχεδίου, το οποίο, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, του παρουσιάστηκε και το σχολιάζει. Την ίδια στιγμή, που στην Ελλάδα πολιτικά κόμματα, κοινωνικοί εταίροι, οικονομικοί και επιστημονικοί φορείς δεν γνωρίζουν τι περιλαμβάνει το ελληνικό Σχέδιο Ανάκαμψης. Η μόνη ενημέρωση που υπάρχει από το Υπουργείο Οικονομικών είναι η δημόσια διαβούλευση μόνο μιας περίληψης, πενήντα μίας (51) σελίδων, των αξόνων του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, υπό τον τίτλο “Στρατηγικές κατευθύνσεις για το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας”, ενώ πριν λίγες μέρες εξέδωσε μία περιληπτική περιγραφή, ως Δελτίο Τύπου, για την παρουσίασή του στο ECOFIN.

Με την Ερώτησή τους οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία ρωτούν τον Υπουργό Οικονομικών, πρώτον, ποιο είναι το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και γιατί δεν έχει ακόμα παρουσιαστεί στον ελληνικό λαό και τη Βουλή. 

Δεύτερον, ποιο είναι το Σχέδιο των 700 σελίδων που παρουσίασε η κυβέρνηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ποιου Σχεδίου έχουν εμπεριστατωμένη και περιεκτική εικόνα Ευρωπαίοι αξιωματούχοι και πολιτικοί. Ποια εικόνα του σχεδίου έχει ο Γερμανός ευρωβουλευτής που δεν έχουν οι Έλληνες βουλευτές και ο ελληνικός λαός. 

Τρίτον, τι νόημα θα έχει η παρουσίαση στον ελληνικό λαό και τη Βουλή, και η διαβούλευση, ενός Σχεδίου προαποφασισμένου σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Τέταρτον, ποιοι και πόσοι φορείς ή θεσμικά όργανα εντός Ελλάδας συμμετείχαν στη διαμόρφωση του προγράμματος, ποιοι έχουν πλήρη γνώση του Σχεδίου και γιατί. Ποιοι και πόσοι, άτομα, φορείς, ή θεσμικά όργανα εκτός Ελλάδας έχουν πλήρη γνώση του Σχεδίου και γιατί.

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα