Παρασκευή, 19/04/2024 | 23:41

Κώστας Μπάρκας: Η Κυβέρνηση να εφαρμόσει τον Νόμο που η ίδια ψήφισε

409 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 01/03/2021, 1:35 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

«Προφανώς τέτοιες πράξεις εναντίων αστυνομικών και πολιτικών στόχων είναι καταδικαστέες, πλην όμως έχει ψηφιστεί ένας Νόμος, ο οποίος αναφέρει πολύ συγκεκριμένα πράγματα, όσον αφορά την μεταγωγή φυλακισμένων για τρομοκρατία πίσω στον τόπο από τον οποίο προήλθαν», ήταν η τοποθέτηση του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Νομού Πρέβεζας, Κώστα Μπάρκα, στην εκπομπή «Από τις έξι» της ΕΡΤ, ενώ αναφερόμενος στο αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα συμπλήρωσε «Ο Νόμος αυτός, τον οποίο ψήφισε η Νέα Δημοκρατία, ήταν φωτογραφικός και αφορούσε τον καταδικασμένο Κουφοντίνα, ο οποίος είχε μεταφερθεί από τις φυλακές Κορυδαλλού στις αγροτικές φυλακές του Δομοκού και ζητάει την επιστροφή του. Έχουμε ένα κράτος που δεν πράττει τα νόμιμα και «αναγκάζει» σε απεργία πείνας τον Κουφοντίνα. Έχουμε την επιστροφή της χώρας μας στον μεσαίωνα, ενώ το σωφρονιστικό σύστημα εκδικείται έναν άνθρωπο, ώστε να δείξει η κυβέρνηση την «πυγμή» της.

 

Ο επικεφαλής της παράταξης, που στήριξε η Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, κ. Σοφός ζητά να πράξουν τα νόμιμα και να γυρίσει ο Κουφοντίνας στον Κορυδαλλό, όπως και η επιτροπή των οικογενειών, που έχασαν συγγενείς τους από τη 17 Νοέμβρη, μέσα σε αυτούς και η κ. Μπακογιάννη, η οποία με δήλωσή της αναφέρει ότι ο Νομός ισχύει για όλους. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν οικειοποιείται τα αιτήματα του Κουφοντίνα, είμαστε απέναντι σε κάθε μορφή βίας, αλλά δεν μπορούμε να γυρίσουμε στον μεσαίωνα επειδή έτσι θέλει η κυβέρνηση. Η Βουλή ελέγχει και τον τρόπο σωφρονισμού και δεν μπορεί η Γενική Γραμματέας Σωφρονιστικής Πολιτικής να επικαλύπτει τη Βουλή και τους Νόμους, όπως επίσης όλες τις αιτιάσεις της Γενικής Γραμματείας Σωφρονιστικής Πολιτικής τις έχει καταρρίψει η κ. Κούρτοβικ, η δικηγόρος του Κουφοντίνα.».

Κλείνοντας ο κ. Μπάρκας αναφέρθηκε και στην παραίτηση του κ. Ταραντίλη από τη θέση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, τονίζοντας «Προφανώς και υπάρχουν προσωπικοί και οικογενειακοί λόγοι που οδήγησαν σε παραίτηση τον κ. Ταραντίλη, καθώς δεν θα μπορούσε να κοιτάει την οικογένειά του στα μάτια μετά το φιάσκο της διαχείρισης της υπόθεσης Λιγνάδη από τον κ. Μητσοτάκη και τους υπόλοιπους γύρω από αυτόν εκτός του ιδίου. Δυστυχώς τον κ. Ταραντίλη τον εξέθεσε ο κ. Μητσοτάκης, η κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κυβερνητικά στελέχη, όπως ο κ. Σκέρτσος και όσοι αποφάσισαν να καλύψουν την κ. Μενδώνη και κανείς δεν θα μπορούσε να κοιτάξει την οικογένειά του στα μάτια, υπηρετώντας μια κυβέρνηση που θα τον εξέθετε με αυτόν τον τρόπο σε μία υπόθεση που «ακουμπάει» την κυβέρνηση».

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα