Παρασκευή, 29/03/2024 | 12:01

ΚΚΕ-Πρέβεζα: Συνάντηση με το σύλλογο καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος

478 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 05/03/2021, 7:02 μμ | 0 σχόλια

 

Συνάντηση με αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εστιατόρων και συναφών επαγγελμάτων πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της Τομεακής Επιτροπής Πρέβεζας του ΚΚΕ πριν λίγες ημέρες. 

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Κώστας Κωτσαντής, γραμματέας της ΤΕ Πρέβεζας και περιφερειακός σύμβουλος Ηπείρου με την Λαϊκή Συσπείρωση και ο Ανδρέας Καραμάνης, μέλος της ΤΕ Πρέβεζας και πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πρέβεζας, ενώ επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Συλλόγου ήταν ο πρόεδρος του Σπύρος Κόκκαλης.

Η αντιπροσωπεία του Συλλόγου αναφέρθηκε στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της εστίασης και στην ανάγκη να παρθούν σαφώς περισσότερα μέτρα ενίσχυσης. Τόνισε πως το επόμενο διάστημα σχεδιάζει να αναδείξει ακόμη περισσότερο τα προβλήματα του κλάδου. Διαπιστώθηκε πως τα μέτρα που προτείνει το ΚΚΕ κινούνται στη σωστή κατεύθυνση. 

Από την πλευρά της η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ αναφέρθηκε στο πλήθος των πρωτοβουλιών που έχει πάρει το Κόμμα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των αυτοαπασχολουμένων τόσο σε κεντρικό επίπεδο όπως η πρόταση νόμου που κατέθεσε στην βουλή και προβλέπει μέτρα στήριξης, καθώς και σε τοπικό επίπεδο όπως με το ψήφισμα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Πρέβεζας και έγινε δεκτό με πλειοψηφία και προβλέπει την απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη τουλάχιστον για το πρώτο εξάμηνο του 2021 καθώς και άλλα μέτρα στήριξης των επαγγελματιών από τον δήμο.  

 Ταυτόχρονα έγινε αναφορά για την φορολόγηση από το πρώτο ευρώ και την ανάγκη επαναφοράς του αφορολόγητου ορίου στα 12000 ευρώ, καθώς και την επιτακτική ανάγκη να θωρακιστεί το σύστημα Υγείας.

 Τόνισαν πως τα αδιέξοδα που βιώνουν σήμερα οι αυτοαπασχολούμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα δεν είναι κεραυνός εν αιθρία, ούτε αποτέλεσμα ενός φυσικού φαινομένου. Είναι αποτέλεσμα των επιλογών της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Είναι πλέον φανερό πως τα κυβερνητικά μέτρα για τη στήριξη των βιοπαλαιστών ΕΒΕ δεν επαρκούν. Είναι μέτρα προσωρινά και με οριζόντιο χαρακτήρα, που ευνοούν τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις, ενώ τα μικροποσά για τις πιο μικρές επιχειρήσεις εξανεμίζονται εν ριπή οφθαλμού. Δεν αρκούν να καλύψουν τις υποχρεώσεις που τρέχουν, πολύ περισσότερο τις καθημερινές ανάγκες.

Ο δρόμος για τη λύση των προβλημάτων βρίσκεται στην αγωνιστική αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση που πρέπει να κινηθεί σήμερα το κίνημα των αυτοαπασχολουμένων και στην κοινή συμπόρευση με τα εργατικά – λαϊκά στρώματα.

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα