Παρασκευή, 26/04/2024 | 21:37

“Κάθε βδομάδα που κερδίζουμε, έχουμε περί τους 200.000 εμβολιασμούς”

468 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 19/03/2021, 2:20 μμ | 0 σχόλια

 

 

Από τα Σημεία συνέντευξης της Κυβερνητικής Εκπροσώπου Αριστοτελίας Πελώνη 

στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6» 

και τον δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη

Για τους εμβολιασμούς

Κάθε βδομάδα που κερδίζουμε, έχουμε περί τους 200.000 εμβολιασμούς, οπότε θα πρέπει και αυτό να μπαίνει στην εξίσωση. Όσο χτίζεται αυτό το τείχος ανοσίας, τόσο θα μπορούμε να προχωρούμε σε άρση των περιοριστικών μέτρων. Σήμερα άνοιξε η πλατφόρμα για τους ευπαθείς αυξημένου κινδύνου. Έχουν ήδη κλειστεί τα πρώτα ραντεβού και φεύγουν τα sms. Την άλλη Παρασκευή θα ανοίξει η πλατφόρμα για την επόμενη ηλικιακή ομάδα των 70-74 ετών. Από τα στοιχεία προκύπτει ότι στις ομάδες που έχουν εμβολιαστεί των 80 και άνω, παρατηρείται μία μείωση στις νοσήσεις αυτή τη στιγμή, που είναι ένα πάρα πολύ καλό νέο. Είναι το πρώτο αποτύπωμα του εμβολιασμού.

Δικαιώθηκε η απόφαση μας να μην αναστείλουμε τους εμβολιασμούς με το εμβόλιο της AstraZeneca. Και επιβεβαιώθηκε χθες και από τον EMA, τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, ότι είναι ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο που δεν συσχετίζει προβλήματα που, ενδεχομένως, δημιουργήθηκαν σε άλλες χώρες με τον εμβολιασμό. Αυτό είναι  πάρα πολύ σημαντικό, διότι δεν πρέπει να διαρραγεί η σχέση εμπιστοσύνης.

Όσο περισσότερα εμβόλια υπάρχουν, τόσο πιο γρήγορα θα γίνουν οι εμβολιασμοί σε όλη την Ευρώπη. Σε λίγες ημέρες πάντως, εμείς θα είμαστε στους ένα εκατομμύριο πολίτες, που έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα