Πέμπτη, 25/04/2024 | 01:55

Θανάσης Καββαδάς: « 850.000 ευρώ για τα έργα της Λαγκάδας& της αποκατάστασης ζημιών στη Νότιο Λευκάδα»

511 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 11/03/2021, 7:54 πμ | 0 σχόλια

 

 

Θανάσης Καββαδάς: «Εξασφαλισμένα 850.000 ευρώ από το Υπουργείο Ανάπτυξης για τα έργα της Λαγκάδας και της αποκατάστασης ζημιών στη Νότιο Λευκάδα»

 

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης, αρμόδιο για πόρους του ΕΣΠΑ και του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, κ. Γιάννη Τσακίρη, είχε ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, για το θέμα της χρηματοδότησης έργων που είναι σε εκκρεμότητα στη νότια και την ορεινή Λευκάδα. 

Συγκεκριμένα, ο Βουλευτής, για τρίτη φορά, μετέφερε στον Υφυπουργό το πρόβλημα με τα έργα που έχουν παγώσει:

Α) για την αποκατάσταση της οδού Ασπρογερακάτα – Πευκούλια (Λαγκάδα) Δήμου Λευκάδας, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ.

Β) για την αποκατάσταση ζημιών από το σεισμό στους κοινόχρηστους δημοτικούς χώρους και δίκτυα των τοπικών κοινοτήτων της Νοτίου Λευκάδας, προϋπολογισμού περίπου 350.000 ευρώ. 

Ιδιαίτερα για το δεύτερο αυτό έργο, ο κ. Καββαδάς επεσήμανε ότι αφορά κατασκευές τοιχίων αντιστήριξης και αποκατάσταση δρόμων σε συνολικά 17 χωριά, και συγκεκριμένα στις Τοπικές Κοινότητες Αθάνι, Δράγανο, Κομηλιό, Χορτάτα, Μανάση, Νικολής, Άγιος Πέτρος, Εξάνθεια, Άγιος Ηλίας, Καλαμίτσι, Ράχη, Μαραντοχώρι, Σύβρος, Βουρνικάς, Βασιλική, Καρυά και Εγκλουβή, καθώς και την κατασκευή αγωγού ύδρευσης στην Τοπική Κοινότητα Αγίου Πέτρου.

Ζήτησε την εγγύηση της χρηματοδότησής τους μέσω του Υπουργείου, προκειμένου να κλείσουν οι εκκρεμότητες που προκαλούν αγανάκτηση, στους κατοίκους, λόγω των πολύχρονων καθυστερήσεων, αλλά και της καθημερινής ταλαιπωρίας.

Ο κ. Τσακίρης αναγνώρισε το πρόβλημα, αποδέχθηκε το αίτημα του Βουλευτή και δεσμεύθηκε ότι 850.00 ευρώ θα είναι στη διάθεση της Περιφέρειας, με απαραίτητη προϋπόθεση προηγουμένως να υποβληθεί το αίτημα και τα Τεχνικά Δελτία των έργων από την Περιφέρεια.

Σχετικά με το θέμα ο κ.Καββαδάς δήλωσε:

«Ο δρόμος της Λαγκάδας και οι ζημιές στη Νότιο Λευκάδα θα αποκατασταθούν μέσω της Περιφέρειας με χρηματοδότηση ύψους 850.000 από το Υπουργείο Ανάπτυξης. Αυτή είναι η ξεκάθαρη δέσμευση που ζήτησα και πήρα σήμερα από τον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Τσακίρη, ο οποίος ήταν, από την πρώτη στιγμή που του παρουσίασα το πρόβλημα, εξαιρετικά συνεργάσιμος, δείχνοντας διάθεση να λύσει όλα τα ζητήματα που εμφανίστηκαν στην πορεία. Απαραίτητη προϋποθέση είναι να υποβληθούν από την Περιφέρεια το αίτημα και τα Τεχνικά Δελτία των έργων.

Οι κάτοικοι της Νοτίου Λευκάδας και των ορεινών μας χωριών έχουν δίκαια αιτήματα και οφείλουμε να επιδείξουμε σεβασμό και συνέπεια στις δεσμεύσεις και τα καθήκοντά μας. Η Κυβέρνηση είναι εδώ, αφουγκράζεται τα προβλήματα και δίνει λύσεις. Πιστεύω ότι μετά και από αυτήν την εξέλιξη, και από τη στιγμή που η χρηματοδότηση δεν είναι πλέον πρόβλημα, τα όποια διαδικαστικά ζητήματα θα λυθούν και τα δύο αυτά πολύ σημαντικά έργα για το νησί μας θα προχωρήσουν, ευελπιστώ δε ότι ο δρόμος της Λαγκάδας θα δοθεί το καλοκαίρι στην κυκλοφορία.»

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα