Τρίτη, 23/04/2024 | 22:15

Συνάντηση του Θανάση Καββαδά στο Υπουργείο Ανάπτυξης για το δρόμο της Λαγκάδας

430 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 11/02/2021, 6:59 μμ | 0 σχόλια

 

Συνάντηση του Θανάση Καββαδά στο Υπουργείο Ανάπτυξης για το δρόμο της Λαγκάδας, την ολοκλήρωση των έργων αποκατάστασης ζημιών στη Νότια Λευκάδα και το Αγκυροβόλιο Βασιλικής

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Ιωάννη Τσακίρη, και τον Γενικό Γραμματέα Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, κ. Δημήτριο Σκάλκο, είχε την Πέμπτη ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, προκειμένου να τους μεταφέρει προτεραιότητες έργων της Λευκάδας προς υλοποίηση.

Η επίσκεψη στο Υπουργείο ήρθε σε συνέχεια συνάντησης που είχε ο Βουλευτής με τον Πρόεδρο της Κοινότητας Λαζαράτων, κ. Νικόλαο Λάζαρη, και μέλη του τοπικού συμβουλίου, οι οποίοι, μεταξύ άλλων, του μετέφεραν την ανάγκη ολοκλήρωσης του έργου της Λαγκάδας, καθώς και τις διαμαρτυρίες των κατοίκων για τη μακροχρόνια καθυστέρηση στην κατασκευή του δρόμου.

Η συμπληρωματική σύμβαση για την αποκατάσταση του δρόμου αυτού, από τα Ασπρογερακάτα μέχρι τα Πευκούλια, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ, βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης στο Υπουργείο Ανάπτυξης, μαζί με τα έργα αποκατάστασης ζημιών στους δημοτικούς χώρους και δίκτυα των τοπικών κοινοτήτων Νοτίου Λευκάδας, όπως ο Άγιος Ηλίας, το Μαραντοχώρι, το Αθάνι, τα Βουρνικά, ο Σύβρος, το Δράγανο, και άλλα, για τα οποία απαιτείται συμπληρωματική σύμβαση ύψους 351.917,09 ευρώ, καθώς και την αποπληρωμή ολοκληρωμένων εργασιών του Αγκυροβολίου Βασιλικής, ύψους 380.000 ευρώ, ώστε να προχωρήσει η παραλαβή του.

Για τον καλύτερο συντονισμό, και προκειμένου όλες οι πλευρές να είναι ενήμερες, ο Βουλευτής επικοινώνησε κατά τη διάρκεια της συνάντησης και με την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, κ. Ρόδη Κράτσα, η οποία συμφώνησε να συζητήσει το θέμα διεξοδικά με το Υπουργείο Ανάπτυξης. 

Από την πλευρά τους, ο Υφυπουργός και ο Γενικός Γραμματέας δεσμεύθηκαν ότι θα βρεθεί άμεσα λύση για τη χρηματοδότηση των έργων. 

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Βουλευτής δήλωσε:

«Σε συνέχεια παλαιότερης συνάντησής μου και επιστολής προς τον Υφυπουργό κ. Τσακίρη, σχετικά με το δρόμο της Λαγκάδας και την αποκατάσταση ζημιών σε κοινότητες της Νοτίου Λευκάδας, επισκέφθηκα σήμερα το Υπουργείο Ανάπτυξης για να συζητήσουμε τον τρόπο χρηματοδότησης και υλοποίησης των δύο απαραίτητων έργων, τα οποία είναι ενταγμένα στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ιονίων νήσων 2014-2020.

Παράλληλα, είχα μια αναλυτική ενημέρωση για την εξόφληση των εκκρεμοτήτων που υπάρχουν ακόμα για εργασίες που έχουν ολοκληρωθεί, προκειμένου να παραδοθεί και να λειτουργήσει το Αγκυροβόλιο  Βασιλικής, θέμα για το οποίο άλλωστε είχα καταθέσει προ καιρού και ερώτηση στη Βουλή. 

Ενημέρωσα πλήρως το Υπουργείο Ανάπτυξης για τις ανάγκες της Λευκάδας και πιστεύω ότι, με τη βοήθεια της πολιτικής του ηγεσίας και της Περιφέρειας, σύντομα θα έχουμε θετικά αποτελέσματα για τα τρία αυτά έργα.»

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα