Παρασκευή, 29/03/2024 | 03:32

Πρέβεζα: Που Χάθηκε η ανθρωπιά; Που είναι το φιλότιμο; Που είναι η κοινωνική πρόνοια;

1045 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 12/02/2021, 12:26 μμ | 0 σχόλια

 

Μας στάλθηκε το παρακάω ανώνυμο κείμενο:

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΦΡΟΥΡΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΠΌ ROMA
Τους τελευταίους μήνες του έτους 2020, πολίτες της Πρέβεζας της φυλής των ROMA, σταδιακά κατέλαβαν τα κτίρια του Στρατοπέδου του Φρουρίου Αγίου Ανδρέα και μετακόμισαν εκεί μόνιμα από την Βιομηχανική Περιοχή Πρέβεζας, όπου είχαν εγκατασταθεί επί Δημαρχίας Παπαγεωργίου. Είναι άγνωστο πώς διαθέτουν νερό και ρεύμα, αλλά προφανώς το κάνουν με ρευματοκλοπή. Ηδη αναφέρθηκαν 2 κλοπές ποδηλάτων από διπλανή πολυκατοικία της οδού Μ. Μπότσαρη 30. Πολίτες της Πρέβεζας των γύρω οικιών και πολυκατοικιών, φοβούνται πλέον να περάσουν πιά μέσα από το στρατόπεδο και απευθύνθηκαν σε αρμόδιους φορείς τηλεφωνικώς γιά το θέμα: Οι απαντήσεις ήταν:
ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Πρόκειται γιά παρανομία. Τον λόγο έχει η αστυνομία.
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ: Θα το σημειώσω. Είναι αρμοδιότητα του Δήμου.
Τι γίνεται τελικά στην πόλη αυτή; Υπάρχει έννομη τάξη;
Η θέση μας : Υπάρχει και η ανθρώπινη πλευρά… 
Επισκέφθήκαμε το εσωτερικό κάστρο του Αγίου Ανδρέα στην Πρέβεζα, και γίναμε μάρτυρες εικόνων που φανερώνουν ότι εκεί ζουν μικρά παιδιά ενός κατώτερου θεού.
Χωρίς ρούχα που να αντέχουν το κρύο που θα έρθει σύμφωνα με τους Μετεωρολόγους, χωρίς Παπούτσια, χαίρονταν την ηλιόλουστη ημέρα της Παρασκευής 12 Φεβρουαρίου στην Πρέβεζα.
Κάποια γελούσαν, κάποια έκλαιγαν, τα περισσότερα νηστικά, οι μανάδες τους να λένε, “ας μας πάνε κάπου για λίγες μέρες να αντέξουμε το κρύο”, ” να φύγουμε να μην ενοχλούμε και τη γειτονιά, αλλά ας μας πάνε κάπου.” Κάποια από τα παιδάκια ζητούσαν … “Ένα ευρώ” για να αγοράσουν μια τυρόπιτα.
Αλήθεια όλοι εμείς που τρέχουμε να στηρίξουμε φιλανθρωπικές προσπάθειες όταν πολίτες άλλων περιοχών έχουν υποστεί καταστροφές, θεομηνίες κλπ, που είμαστε όταν συμπολίτες μας Ρομά, ζουν κάτω από αυτές τις συνθήκες; Αυτοί είναι Ρομά; Δεν είναι άνθρωποι; Εμείς που είμαστε άνθρωποι;
Που χάθηκε η ανθρωπιά μας; Που πήγε το φιλότιμό μας; Που είναι η κοινωνική πρόνοια;
Για να είμαστε τίμιοι, κάποιες κυρίες μας είπαν ότι ενδιαφέρθηκε αντιδήμαρχος Πρέβεζας και συνομίλησε μαζί τους (χωρίς να μας πουν το όνομα του Αντιδημάρχου) έγινε συζήτηση για τη μεταφορά τους κλπ, χωρίς ωστόσο να μας πουν περισσότερες λεπτομέρειες.
Τόσους φορείς έχουμε επιλέξει, τόσοι έχουν εκλεγεί, δεν υπάρχει κοινωνική μέριμνα  γι’ αυτούς τους ανθρώπους; Έστω για τις μέρες του βαρύ χειμώνα που έρχεται…
Βλέπουμε σε διπλανούς νομούς, στο Δήμο Ιωαννιτών επί παραδείγματι τις δράσεις στήριξης απέναντι στους εκεί Ρομά και οι άνθρωποι είναι άξιοι συγχαρητηρίων, εδώ γιατί;
Πέρα από τις,.. ενοχλήσεις, τα πρόβλήματα ορισμένων με το χρώμα των προσώπων ανθρώπων, υπάρχει και η ανθρώπινη πλευρά κι αυτή είναι που υπερτερεί όλων.
Σπύρος Πλέουρας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα