Πέμπτη, 28/03/2024 | 16:50

Πρέβεζα: Ο Πολιτιστικός σύλλογος Λυγιάς για την ένταξη του Αλιευτικού καταφυγίου στο CLLD-LEADER ΕΠΑλΘ

626 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 04/02/2021, 1:39 μμ | 0 σχόλια

 

 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος ΛΥΓΙΑΣ, το τελευταίο χρονικό διάστημα, με συντονισμένες ενέργειες και σε συνεργασία με τον δήμαρχο Πρέβεζας και φορέα υλοποίησης τον Δήμο Πρέβεζας κατάφεραν να εντάξουν προς χρηματοδότηση το έργο «εργασίες καθαρισμού του Αλιευτικού Καταφυγίου Λυγιάς, προϋπολογισμού 40.126,40€» στο CLLD-LEADER ΕΠΑλΘ και να υποβάλουν την πρόταση «Προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού παιδικής χαράς οικισμού Λυγιάς Τ.Κ Βράχου» η οποία τελικά θα χρηματοδοτηθεί από τον δήμο. 

Μετά από συνεργασία, συζητήσεις και πιέσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου και του πρώην προέδρου Τ.Κ. Βράχου κ. Καλόγηρου Δημητρίου με την πρώην αντιπεριφερειάρχη Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών κ Καλογιάννη, τον πρώην δήμαρχο κ. Μπαΐλη και εν συνεχεία σε συνεργασία με τον δήμαρχο Πρέβεζας Κ. Γεωργάκο, ο οποίος και κατάφερε τελικά να εντάξει στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης, το έργο πνοής «Ύδρευση παραλιών Βαλανιδοράχης, Λούτσας, Βράχου, Λυγιάς, Χειμαδιού, Ριζών, Καστροσυκιάς, προϋπολογισμού 5.325.000,00 €»  είναι έτοιμο προς δημοπράτηση και θα δώσει «ανάσες ζωής» σε όλη την παραλιακή ζώνη. 

Σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου και με συνεχείς συζητήσεις και πιέσεις εντάχθηκε και ήδη δημοπρατήθηκε το έργο «Κατασκευή κόμβου στην Ε.Ο. Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας (θέση Λυγιά)», προϋπολογισμού 370.000,00€. (Να τονίσουμε ότι γίνονται προσπάθειες  για την ολική αναβάθμιση της Ε.Ο. από Πρέβεζα έως Πάργα που αποτελεί πάγιο και πιο δύσκολο, ως προς την απόφαση υλοποίησης, έργο). 

O Πολιτιστικός Σύλλογος έχει καταθέσει στο δήμαρχο Πρέβεζας τοπογραφική αποτύπωση όλης της παραλιακής ζώνης της Λυγιάς και επεξεργάζονται την μελέτη δημιουργίας παραλιακού πεζόδρομου σε όλο το μήκος του παραλιακού μετώπου της Λυγιάς, στα όρια του οικισμού, με σύνδεση και του αλιευτικού καταφυγίου. Έργο που θα εκτοξεύσει τουριστικά την περιοχή.

Σε συνεργασία με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑ Πρέβεζας κ. Ζέρβα Φώτη συζητήθηκε και αποφασίστηκε η πλήρης αντικατάσταση του εξοπλισμού και η κτηριακή βελτίωση του αντλιοστασίου της Λυγιάς που για χρόνια είχε ουσιαστικά υποβαθμιστεί σε σημείο, δυστυχώς, να αποτελεί κίνδυνο για τον πληθυσμό.

Υπάρχουν και άλλες ενέργειες, που γίνονται ¨ζυμώσεις¨,  για την αναβάθμιση της περιοχής που δεν έχουν ακόμα οριστικοποιηθεί και δεν είναι προς ανακοίνωση. 

Υ.Γ. Οι σύλλογοι καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες για το καλό του τόπου και των κατοίκων του και καλό είναι οι όποιες προτάσεις να εξετάζονται και να λαμβάνονται πολύ σοβαρά υπόψη των φορέων γιατί αποτυπώνουν με ακριβή τρόπο τις ανάγκες και προοπτικές της περιοχής τους. 

Για το Δ.Σ.

        Ο Πρόεδρος Τα μέλη

 

Καλόγηρος Σπυρίδων Ποντίκης Κωνσταντίνος

Καλογήρου Βασιλική

Καλύβα Θεοδοσία

Ζιάκας Αναστάσιος

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα