Σάββατο, 20/04/2024 | 02:46

Θανάσης Καββαδάς: 6 επιπλέον θέσεις μονίμων ιατρών εγκρίθηκαν για το Νοσοκομείο Λευκάδας

416 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 10/02/2021, 4:31 μμ | 0 σχόλια

 

 

Θανάσης Καββαδάς: «6 επιπλέον θέσεις μονίμων ιατρών εγκρίθηκαν και θα προκηρυχθούν τις επόμενες ημέρες για το Νοσοκομείο Λευκάδας» 

– Συνάντηση με τον Υφυπουργό Υγείας

 

Εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Υγείας 6 επιπλέον θέσεις μονίμων ιατρών στο Νοσοκομείο Λευκάδας, έπειτα από συνάντηση που είχε σήμερα ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς με τον Υφυπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη. Το αίτημα για την πρόσληψη των συγκεκριμένων ειδικοτήτων είχε μεταφέρει το προηγούμενο διάστημα ο Βουλευτής στην ηγεσία του Υπουγείου Υγείας, έπειτα από συνεννόηση με τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ.Ιωάννη Μπάκαβο. 

Συγκεκριμένα, για το Νοσοκομείο Λευκάδας εγκρίθηκαν 2 αναισθησιολόγοι, 1 παθολόγος, 1 πνευμονολόγος, 1 νεφρολόγος και 1 ορθοπαιδικός. Οι αιτήσεις θα γίνουν αποκλειστικά ηλεκτρονικά στη σχετική διεύθυνση του Υπουργείου Υγείας (esydoctors.moh.gov.gr) από τις 16 Φεβρουαρίου μέχρι τις 3 Μαρτίου 2021. Επιπλέον, είναι σε διαδικασία έγκρισης δύο θέσεις επικουρικών ιατρών, ενός παθολογοανατόμου και ενός παιδιάτρου.

Ο Βουλευτής αναφέρθηκε ακόμη στις επιπλέον ανάγκες για νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό, για τις οποίες το Νοσοκομείο Λευκάδας θα υποβάλει σχετικό αίτημα. Ο Υφυπουργός διαβεβαίωσε ότι το Υπουργείο θα τις εγκρίνει, ενώ το προσεχές διάστημα θα ανοίξει η πλατφόρμα για νέες αιτήσεις.

Τέλος, ο Βουλευτής συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα του Υπ.Υγείας κ. Μάριο Θεμιστοκλέους, έπειτα από αιτήματα των κατοίκων και εκπροσώπων του νησιού, προκειμένου να διορθωθεί το πρόβλημα που προέκυψε σήμερα το πρωί με τον εμβολιασμό περισσότερων από 50 δημοτών του Μεγανησίου. 

Σχετικά με τη συνάντηση ο Βουλευτής δήλωσε:

«Από τη στιγμή που ξεκίνησε η πανδημία, το Νοσοκομείο Λευκάδας έχει στελεχωθεί με περισσότερο νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό από ποτέ. Σύντομα θα ενισχυθεί και με μόνιμους ιατρούς, διαφόρων ειδικοτήτων, από την προκήρυξη των 12 θέσεων, για την οποία έχουν ολοκληρωθεί τα συμβούλια κρίσεων και είμαστε στη τελική ευθεία πρόσληψης, από την προκήρυξη του Σεπτεμβρίου 2020 για 3 μόνιμες θέσεις, αλλά και με τις 6 νέες θέσεις που ζητήσαμε και πήραμε από το Υπουργείο Υγείας σήμερα. 

Αυτήν τη δύσκολη περίοδο, που η κοινωνία μας και, ιδιαίτερα, οι δομές και οι άνθρωποι της υγείας δοκιμάζονται από την επέλαση της πανδημίας, η Κυβέρνηση έχει επιδείξει άμεσα αντανακλαστικά, ενισχύοντας με προσωπικό κυρίως τα Νοσοκομεία που είναι και στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης του κορονοϊού. 

Η Λευκάδα είναι από τις λίγες τυχερές περιοχές της Ελλάδας με ελάχιστα κρούσματα – όμως η υγεία είναι το ύψιστο αγαθό και η Κυβέρνηση δεν το αφήνει στην τύχη. Πέρα από το νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό, το Νοσοκομείο μας σταθερά προσλαμβάνει μόνιμους και επικουρικούς ιατρούς. Το προσεχές διάστημα θα δούμε τα αποτελέσματα των προσπαθειών που καταβάλουμε όλους αυτούς τους μήνες για τη σταδιακή κάλυψη των σημαντικών αναγκών σε ιατρικές ειδικότητες, ώστε το Νοσοκομείο μας να παρέχει ακόμα πιο βελτιωμένες και ποιοτικές υπηρεσίες υγείας στους κατοίκους του νησιού μας και των γύρω περιοχών.»

Η φωτογραφία είναι αρχείου 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα