Παρασκευή, 29/03/2024 | 01:16

Επιμελητήριο Άρτας: “Αξιοποίηση της Τεχνητής Λίμνης του Φράγματος Πουρναρίου και της παραλίμνιας περιοχής”

431 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 08/02/2021, 5:55 μμ | 0 σχόλια

 

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία  η τηλεδιάσκεψη με θέμα «Αξιοποίηση της Τεχνητής Λίμνης του Φράγματος Πουρναρίου και της παραλίμνιας περιοχής» που συνδιοργάνωσαν το Επιμελητήριο Άρτας και η «Ομάδα  Πρωτοβουλίας Πολιτών για την Αξιοποίηση της Παραλίμνιας περιοχής Φράγματος Πουρναρίου» το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2021.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο Υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής  κ. Γιώργος  Στύλιος, ο βουλευτής Άρτας του ΚΙΝΑΛ κ. Χρήστος Γκόκας, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Άρτας κ. Βασίλης Ψαθάς, οι Δήμαρχοι Αρταίων κ. Χρήστος Τσιρογιάννης, Κ.Τζουμέρκων κ. Χρήστος Χασιάκος και Ν. Σκουφά κα Ροζίνα Βαβέτση, οι Περιφερειακοί σύμβουλοι Άρτας κ.κ. Φώτιος Φώτης, Ουρανία Γκίζα και Ευστάθιος Νάνος, οι επικεφαλής των παρατάξεων των Δήμων Αρταίων κα Πολυξένη Ταπρατζή-Κοίλια και κ. Ιωάννης Παπαλέξης, Γ. Καραϊσκάκη κ. Κωνσταντίνος Καρακώστας, Κεντρικών Τζουμέρκων κ. Παναγιώτης Σκαλτσογιάννης. Χαιρετισμό απέστειλε η πρώην υπουργός και βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ κα Όλγα Γεροβασίλη.

Στην τοποθέτησή του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας κ. Γκολομάζος επισήμανε πως «Επιχειρηματικότητα δεν είναι τίποτα άλλο από ένας συνδυασμός έργων υποδομής και θεσμικού πλαισίου . «Αν υπήρχε δρόμος πρόσβασης στη λίμνη και παραλίμνιος δρόμος, έργα υποδομής δηλαδή, θα είχαν την δυνατότητα και οι επιχειρηματίες να επενδύσουν σε κλάδους τόσο του πρωτογενή τομέα όσο και του τομέα τουρισμού», υποστήριξε και κάλεσε όλους τους τοπικούς φορείς κατ΄αρχάς να καταλήξουν σε ένα πλαίσιο συνεργασίας για τον σχεδιασμό και εκπόνηση  μιας ολοκληρωμένης αναπτυξιακής μελέτης για την αξιοποίηση της λίμνης και της παραλίμνιας ζώνης, με την από κοινού διεκδίκηση κονδυλίων από το ΠΕΠ Ηπείρου και  Προγράμματα των αρμόδιων Υπουργείων.

Προς αυτή την  κατεύθυνση αποφασίστηκε να αναλάβει πρωτοβουλία ο Δήμος Αρταίων να συγκαλέσει σύσκεψη μεταξύ των τεσσάρων δημάρχων, του Επιμελητηρίου και της Ομάδας Πολιτών, αφού συλλέξει τις προτάσεις των βουλευτών και των φορέων της περιοχής , προκειμένου να καταλήξουν σ΄ένα κοινό αναπτυξιακό πλαίσιο με σκοπό την διεκδίκηση χρηματοδότησης  εκπόνησης μελέτης για την ανάπτυξη της λίμνης καθώς και της Παραλίμνιας ζώνης που θα αποτελέσει την βάση  διεκδίκησης κονδυλίων για την ένταξη των αναπτυξιακών έργων σε χρηματοδοτικά προγράμματα.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα