Πέμπτη, 28/03/2024 | 15:37

Ενώνουν δυνάμεις για την ανάπτυξή τους οι Περιφέρειες Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας

542 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 01/02/2021, 3:07 μμ | 0 σχόλια

 

 

Την έναρξη της στενής συνεργασίας σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος των Περιφερειών Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας, σηματοδοτεί η σημερινή συνάντηση των Περιφερειαρχών Αλέξανδρου Καχριμάνη και Γεωργίου Κασαπίδη (αντίστοιχα) στα Ιωάννινα. 

Απώτερος σκοπός της πρωτοβουλίας, είναι οι δύο Περιφέρειες- οι οποίες έχουν χαμηλό κατά κεφαλή ΑΕΠ-  να ενώσουν τις δυνάμεις τους, προκειμένου να αξιοποιήσουν κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό και αναπτυξιακό πρόγραμμα, όπως και το «Ταμείο Ανάπτυξης», για κοινές δράσεις και έργα. 

 Ήδη συνεργάζονται σε εκδόσεις λευκωμάτων και βιβλίων στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από το 1821 για την ανάδειξη του ρόλου των Ηπειρωτών και των Δυτικομακεδόνων στην προπαρασκευή της Επανάστασης. 

Οι δύο Περιφερειάρχες συμφώνησαν ότι μπορούν να αναπτυχθούν κοινές Αναπτυξιακές δράσεις και έργα με επίκεντρο τους ορεινούς όγκους του Γράμμου και της Βόρειας Πίνδου με στόχο την ανάδειξη και προώθηση της ποιοτικής κτηνοτροφίας, της γεωργίας, της υλοτομίας, την προστασία του περιβάλλοντος, την προβολή του πολιτισμού, της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής και των ειδικών μορφών τουρισμού. 

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον κοινό αγώνα που δίνεται και θα συνεχιστεί κατά των παράνομων ελληνοποιήσεων αγροτικών προϊόντων,  που πλήττουν τους κτηνοτρόφους και γενικά τους αγρότες των δύο περιφερειών. 

Καταληκτικά οι δύο Περιφερειάρχες συμφώνησαν ότι η συνεργασία θα είναι συστηματική, θα εμβαθύνεται με κοινές δράσεις και πρωτοβουλίες και θα καθιερωθούν τακτικές συναντήσεις στις έδρες των δύο Περιφερειών. 

 

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα