Πέμπτη, 28/03/2024 | 18:41

ΕΛΜΕ Πρέβεζας: Ανοιχτά σχολεία χωρίς στοιχειώδη & αναγκαία μέτρα προφύλαξης & προστασίας

537 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 04/02/2021, 4:37 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

Ενώ τα θεσμικά όργανα της πολιτικής προστασίας, τις τελευταίες μέρες, συνεδριάζουν ανήσυχα για την αντιμετώπιση του 3ου κύματος της πανδημίας του COVID-19 και των μεταλλάξεών, η κυβερνητική εμμονή της «κανονικότητας» επιλέγει να ανοίξει και τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, χωρίς τα στοιχειώδη και αναγκαία μέτρα προφύλαξης και προστασίας, εκθέτοντας σε κίνδυνο χιλιάδες μαθητές, καθηγητές και τις οικογένειές τους.

Δυστυχώς τα σχολεία άνοιξαν ακριβώς όπως έκλεισαν. Χωρίς καμία φροντίδα για νέα επικαιροποιημένα υγειονομικά πρωτόκολλα, καθώς τώρα έχουμε χαμηλότερες θερμοκρασίες, μεταλλάξεις του ιού, αλλά και την κούραση μαθητών και μεγάλων από τον πολύμηνο εγκλεισμό. Δεν έγινε κανένας σχεδιασμός για κατάτμηση τμημάτων (με μέγιστο αριθμό 15 μαθητών ανά αίθουσα), για πρόσληψη σχολικών νοσηλευτών και για κατά προτεραιότητα εμβολιασμό των εκπαιδευτικών. Ταυτόχρονα, η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας εμμένουν στην «κανονικότητα» της εκπαιδευτικής διαδικασίας μέσω τηλεκπαίδευσης, αδιαφορώντας για τα μαθησιακά κενά των μαθητών, για τις ανισότητες, που αναπαράγει η τηλεκπαίδευση και για τα σημαντικά τεχνικά προβλήματα (δικτύα, εξοπλισμοί, κλπ), που την συνοδεύουν. Κωφεύουν προκλητικά στις προτάσεις μας για στήριξη και ενίσχυση της αντισταθμιστικής εκπαίδευσης (της ενισχυτικής διδασκαλίας για το Γυμνάσιο και της πρόσθετης διδακτικής στήριξης για το Λύκειο) και για επαναπροσδιορισμό των προγραμμάτων σπουδών. Αντ΄ αυτού, νομοθετούν πειθαρχικές διώξεις σε φοιτητές, ποινικές διώξεις για κινητοποιήσεις, αστυνομοκρατία και έμμεση μείωση του αριθμού των εισακτέων στα ΑΕΙ. 

Καλούμε το Υπουργείο, έστω και τώρα, να ενσκήψει στα τεράστια και πραγματικά προβλήματα της εκπαίδευσης και να αποποιηθεί την προσφιλή του επικοινωνιακή διαχείρισή τους. 

 

Ο Πρόεδρος                                                                       Ο Γ. Γραμματέας

         Λελοβίτης Παναγιώτης                                                            Τσεκούρας Πέτρος

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα