Πέμπτη, 18/04/2024 | 03:32

5.000 ευρώ από τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Κωνσταντίνο Τασούλα στην Εταιρεία Λευκαδικών Μελετών

624 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 28/01/2021, 6:50 μμ | 0 σχόλια

 

 

5.000 ευρώ από τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Κωνσταντίνο Τασούλα στην Εταιρεία Λευκαδικών Μελετών με πρωτοβουλία του Θανάση Καββαδά

 

Δωρεά ύψους 5.000 ευρώ ενέκρινε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Τασούλας προς την Εταιρεία Λευκαδικών Μελετών, έπειτα από πρωτοβουλία του Βουλευτή Ν. Λευκάδας Θανάση Καββαδά. Η δωρεά προορίζεται να χρηματοδοτήσει τη δεύτερη έκδοση του βιβλίου «Απομνημονεύματα 1821-1839» του σπουδαίου Λευκαδίτη ιατρού Πέτρου Δ. Στεφανίτση, καθώς και άλλες ανάγκες της Εταιρείας. 

Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής δήλωσε:

«Στο 25ο Συμπόσιο της Εταιρείας Λευκαδικών Μελετών τον περασμένο Αύγουστο, που έγινε στη Λευκάδα στο κηποθέατρο «Άγγελος Σικελιανός», ανακοίνωσα τις ενέργειες που είχα κάνει, προκειμένου να εξασφαλιστούν χρήματα από τη Βουλή για το σημαντικότατο έργο που επιτελεί το μοναδικό επιστημονικό σωματείο της Λευκάδας εδώ και 50 χρόνια. 

Γνωρίζοντας την ιδιαίτερη ευαισθησία του Πρόεδρου της Βουλής, κ. Κωνσταντίνου Τασούλα, σε θέματα ιστορίας και πολιτισμού, προέτρεψα την Εταιρεία να ετοιμάσει σχετική επιστολή, η οποία και εστάλη στον Πρόεδρο. Ο κ. Τασούλας εκφράστηκε αμέσως θετικά και στις 25 Ιανουαρίου έδωσε την εντολή για την δωρεά του ποσού – μια δωρεά που, πέρα από το προσωπικό ενδιαφέρον του τρίτου τη τάξει πολιτειακού παράγοντα, Προέδρου της Βουλής, αντιπροσωπεύει και το ενδιαφέρον της Βουλής, αλλά και της πολιτείας για  την προαγωγή της επιστήμης. 

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Πρόεδρο της Βουλής για την ανταπόκρισή του. Μέρος της δωρεάς της Βουλής θα χρηματοδοτήσει τη δεύτερη έκδοση με τα «Απομνημονεύματα 1821-1839» του Πέτρου Στεφανίτση, την περιπετειώδη και ηρωική ζωή του μεγάλου Λευκαδίτη ιατρού και εξέχουσας μορφής της Επανάστασης του 1821, που διακρίθηκε σε πολλές μάχες και επέδειξε σπάνια ευψυχία, παραμένοντας στο Μεσολόγγι καθ’ όλη τη διάρκεια της πολιορκίας, φροντίζοντας τραυματίες.  

Θεωρώ ότι η έκδοση του βιβλίου είναι ο κατάλληλος τρόπος να συμμετέχει η Λευκάδα και η Εταιρεία Λευκαδικών Μελετών στους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 και είμαι ευτυχής που μπόρεσα να είμαι κι εγώ κομμάτι αυτής της προσπάθειας. Εύχομαι στο ιστορικό αυτό σωματείο να συνεχίζει πάντα με την ίδια αφοσίωση και αποτελεσματικότητα το μεγάλο εκδοτικό, πολιτιστικό και μορφωτικό της έργο»

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα