Πέμπτη, 28/03/2024 | 20:05

Το «εξαιρετικό» σχέδιο εμβολιασμού βούλιαξε στα νερά του Αμβρακικού

579 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 20/01/2021, 11:16 πμ | 0 σχόλια

 

 

ΟΜ ΥΓΕΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ  ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Το «εξαιρετικό»  σχέδιο εμβολιασμού για την νόσο covid 19 που παρουσίασε και ισχυρίζεται ότι υλοποιεί με απόλυτη επιτυχία η κυβέρνηση της ΝΔ στη Πρέβεζα δυστυχώς βούλιαξε στα νερά του Αμβρακικού.

1.Σε όλο το Νομό Πρέβεζας λειτουργεί ένα και μοναδικό εμβολιαστικό κέντρο κι αυτό στο Νοσοκομείο, έξω και πέρα από κάθε επιστημονική άποψη που θέλει τα εμβολιαστικά κέντρα να βρίσκονται σε δομές της ΠΦΥ και όχι σε Νοσοκομεία. Σαυτό το εμβολιαστικό κέντρο γίνονται καθημερινά 48 εμβολιασμοί δηλαδή λιγότεροι από 1500 μηνιαία.

2.Τα ραντεβού στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του εμβολιασμού έχουν κλείσει  για το εμβολιαστικό κέντρο Πρέβεζας μέχρι και 6 Μαρτίου του 2021 και έτσι οι ιδιώτες Ιατροί και Οδοντίατροι του Νομού Πρέβεζας ,καθώς και όσοι από τους άνω των 85 ετών δεν έχουν προλάβει να κλείσουν μέχρι χθες το ραντεβού τους, θα πρέπει να ταξιδέψουν στα Νοσοκομεία των γειτονικών Νομών.

3.Κατ΄εξαίρεση με ό,τι δόσεις εμβολίων περισσεύουν από τους προγραμματισμένους εμβολιασμούς των άνω των 85 ετών μετά από χθεσινή απόφαση του Υπουργείου Υγείας θα εμβολιάζονται όσοι υπηρετούν στα Σώματα Ασφαλείας και στο Στρατό και όχι οι  ιδιώτες  Ιατροί και Οδοντίατροι όπως προέβλεπε η προηγούμενη απόφαση του Υπουργείου.

Έτσι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για μια ακόμα φορά δείχνει το ενδιαφέρον της για τους ήρωες της πρώτης γραμμής καθώς και για τις πλέον ευάλωτες και εκτεθειμένες στον κίνδυνο πληθυσμιακές ομάδες.

Έτσι άμεσα και χωρίς καμία χρονοτριβή απαιτείται η λειτουργία εμβολιαστικών κέντρων στις δομές της ΠΦΥ(Κέντρο Υγείας Πρέβεζας και Κέντρα Υγείας του Νομού)ώστε

α)να μη συνωστίζονται οι ευάλωτες ομάδες στο νοσοκομείο με όλους τους πιθανούς κινδύνους μολύνσεων από ιώσεις ή άλλα μεταδοτικά λοιμογόνα νοσήματα

β)να μη ταλαιπωρούνται και επιβαρύνονται οικονομικά οι κάτοικοι της περιφέρειας με μετακίνηση στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας ή άλλων νομών .

Τελευταία δε επιτυχία του επιτελικού κράτους και ειδικά του συστήματος καταγραφής των κρουσμάτων  covid 19  αποτελεί η με μια βδομάδα καθυστέρηση καταγραφής και ανακοίνωσης των 21 κρουσμάτων στην δομή προσφύγων της Φιλιππιάδος.

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα