Τρίτη, 19/03/2024 | 06:48

Περιφέρεια Ηπείρου: Αρχίζει η έκδοση – θεώρηση Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ

521 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 25/01/2021, 3:03 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Ιωαννίνων, ανακοινώνει ότι η έκδοση και η θεώρηση Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ θα πραγματοποιείται στο Γραφείο 131, ισόγειο του Διοικητηρίου της Περιφέρειας (πλατεία Πύρρου) από 26 Ιανουαρίου 2021 έως και 31 Οκτωβρίου 2021. (Τηλέφωνο για πληροφορίες  26510 87131]. 

Η εξυπηρέτηση του κοινού λόγω των έκτακτων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τη διασπορά COVID-19, θα γίνεται μόνο κατόπιν ραντεβού (τηλέφωνο ραντεβού: 2651064935, από τις 8.00π.μ. μέχρι τις 14.00μμ.) και προσκόμισης των απαραίτητων δικαιολογητικών.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Δ/ΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

 

ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΔΕΛΤΙΩΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΑμεΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2021

 

Η Περιφέρεια Ηπείρου και η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας , μέσω της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, ενημερώνει ότι η χορήγηση των νέων και η  ανανέωση των παλαιών δελτίων μετακίνησης Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ) ΞΕΚΙΝΗΣΕ  την 25η ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021 και θα ολοκληρωθεί την 31η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021 .

Οι δικαιούχοι των δελτίων, ανάλογα με τον τόπο διαμονής τους, μπορούν να απευθύνονται στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.), ή στη Δ/νση Κοινωνικής Μέριμνας Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας .

 

Οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να προσκομίσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, τα οποία είναι:

 

1.Αίτηση – Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86  του ενδιαφερομένου ή του κηδεμόνα του ή άλλου εξουσιοδοτημένου ατόμου περί της ακριβούς διεύθυνσης του τόπου διαμονής. Στην ανωτέρω Υ.Δ. θα δηλώνεται επίσης η μη παραλαβή ΔελτίουΜετακίνησης από άλλη Περιφερειακή Ενότητα ή ΚΕΠ.

2.Γνωμάτευση Υγειονομικής Επιτροπής σε ισχύ, όπου θα αναγράφεται το παθολογοανατομικό ποσοστό αναπηρίας (τουλάχιστον 67%). Όσον αφορά στις

γνωματεύσεις των ΚΕΠΑ δεν απαιτείται η αναγραφή του όρου παθολογοανατομικό

ποσοστό.

2 α. Όσοι λαμβάνουν οικονομική ενίσχυση ΑμεΑ (επίδομα) από τον ΟΠΕΚΑ μπορούν να προσκομίσουν βεβαίωση χορήγησης επιδόματος. Στη βεβαίωση αναγράφεται το ποσοστό αναπηρίας, ο αριθμός και η ημερομηνία γνωμάτευσης Υγειονομικής Επιτροπής και η ημερομηνία λήξης του δικαιώματος  λήψης του επιδόματος από το δικαιούχο.

2β. Άτομα που είναι ασφαλισμένα μπορούν να προσκομίσουν απόφαση Διοικητικού

Διευθυντή Ασφαλιστικού Φορέα ή ΕΦΚΑ ή γνωμάτευση Υγειονομικής Επιτροπής

από την οποία να πιστοποιείται παθολογοανατομική βλάβη 67% τουλάχιστον.

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα