Σάββατο, 27/04/2024 | 05:24

Οικονομική στήριξη σε όσους πλήττονται

426 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 03/01/2021, 12:33 μμ | 0 σχόλια

 

 

Από τα σημεία συνέντευξης του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ

 

Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την οικονομία και την κοινωνία που πλήττεται από την πανδημία. Όσο χρειάζεται να παρατείνονται τα υγειονομικά μέτρα προκειμένου να προστατεύεται η δημόσια υγεία, άλλο τόσο θα επεκτείνονται τα οικονομικά μέτρα στήριξης. Και αυτό το κάνουμε επειδή νοιαζόμαστε και επειδή μπορούμε. Νοιαζόμαστε και το έχουμε αποδείξει όλους αυτούς τους 10 μήνες σε αυτή την πρωτοφανή κατάσταση. Και μπορούμε, γιατί έχουμε την αξιοπιστία και την εμπιστοσύνη των αγορών,  προκειμένου να δανειζόμαστε με ιστορικά χαμηλά επιτόκια και να τροφοδοτούμε συνεχώς με ρευστότητα την οικονομία. 

Θα συνεχίσουμε να ξετυλίγουμε και το 2021 μέτρα, είτε στήριξης, είτε ανακούφισης. Προτεραιότητά μας  είναι η μείωση συνολικά της φορολογικής επιβάρυνσης που υπάρχει στην οικονομία, είτε είναι αυτό φόροι, είτε είναι εισφορές. Και αυτό θα συνεχίσουμε θα το κάνουμε. Δεν θα αφήσουμε σε καμία περίπτωση να γίνει χιονοστιβάδα και να πνίξει το παλιό χρέος, κάποιον την ώρα που πάει να σηκωθεί ξανά στα πόδια του το 2021. Θα είμαστε δίπλα να στηρίζουμε πάντα με σύνεση, πάντα με λογική, αλλά και πάντα με ανθρωπιά. 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα