Τρίτη, 19/03/2024 | 07:11

Μητσοτάκης: Πρώτα θα ανοίξουν Γυμνάσια και Λύκεια – Οι άλλες δραστηριότητες θα περιμένουν

371 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 20/01/2021, 1:27 μμ | 0 σχόλια

 

 

Ξέκοψε κάθε συζήτηση για άνοιγμα άλλων δραστηριοτήτων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μξτσοτάκης στην Βουλή αναφερόμενος στο θέμα της πανδημίας του κορονοϊού.

Αναφερόμενος στο άνοιγμα άλλων τομέων της αγοράς όπως τα χιονοδρομικά και η εστίαση, είπε ότι αυτοί μπορούν να περιμένουν καθώς προτεραιότητα είναι το άνοιγμα των Γυμνασίων και Λυκείων.

«Επόμενη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων. Άλλες δραστηριότητες μπορούν να περιμένουν λίγο ακόμα», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι η χώρα βαδίζει με μικρά και προσεκτικά βήματα στην μερική κανονικότητα.

Για τα εμβόλια είπε ότι δυστυχώς η παραγωγική δραστηριότητα δεν είναι σταθερή και έτσι είμαστε αναγκασμένοι να ακολουθούμε τους διεθνείς κανόνες για την παραλαβή τους. Είπε ακόμα ότι στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη του ευρωπαϊκού συμβουλίου θα θέσει το θέμα του διεθνούς πιστοποιητικού.

Είπε ακόμα ότι πρέπει να αυξηθούν οι πιέσεις στην Pfizer έτσι ώστε να είναι συνεπής στα χρονοδιαγράμματα παράδοσης των εμβολίων.

«Δε νοείται αποτελεσματική διπλωματία με γονατισμένη την Οικονομία. Όλα αυτά συνδέονται μεταξύ τους. Κλείνω με διδάγματα του 2020, που μπορούν να χρησιμεύσουν ως φάρος για το 2021. Αυτά δεν είναι άλλα από την ενότητα και την εθνική αυτοπεποίθηση. Σήμερα δεν διευρύνουμε μόνο την εθνική μας κυριαρχία αλλά και την εθνική μας ομοψυχία», είπε ολοκληρώνοντας ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στη Βουλή.

ΠΗΓΗ: newsit.gr

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα