Τετάρτη, 24/04/2024 | 11:00

ΛΑΝΤΖΑ Πάργας: Αγωνιστική και δημιουργική χρονιά

532 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 04/01/2021, 11:22 πμ | 0 σχόλια

 

 

 

 Αγωνιστική και δημιουργική χρονιά

Συναδέλφισσες/ Συνάδελφοι

Το 2020 ζήσαμε υγειονομική απειλή –φόβο- εγκλεισμό- αστυνομοκρατία- παραλογισμός-εργασιακή ανασφάλεια –μείωση μισθού και ταυτόχρονα εξοντωτικά ωράρια για τους «τυχερούς» – επιδόματα πείνας για κάποιους επίσης «τυχερούς» και ανεργία χωρίς ευρώ για τους υπόλοιπους. 

Νόμοι και ΦΕΚ με το κιλό , γεμάτα ασάφεια που ετοιμαζόταν στο πόδι από τους «άριστους» από τη μια, αδιαφορία από μερίδα λογιστών από την άλλη. Επιπλέον, αδιαφορία από τα συνδικαλιστικά μας όργανα  (Εργατικό Κέντρο , Σωματείο)  που αποδείχτηκαν πολύ μικρότερα των περιστάσεων αφήνοντας τους εργαζόμενους ανημέρωτους να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους.

 Μέσα σε όλο αυτό τον ορυμαγδό ως Λάντζα Πάργας είμαστε πολύ περήφανοι που σας καλέσαμε να σταθούμε όρθιοι ,  να μείνουμε ενεργοί, που δείξαμε τι θα πει «καμία/  κανένας μόνη/μόνος », με συναδελφικότητα , άμεση κινητοποίηση και  ενημέρωση 

Η νέα χρονιά φέρνει καίριο πλήγμα για  τις εργασιακές σχέσεις . Τα απλήρωτα δεκάωρα,  η παραπέρα ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και η διάλυση της ασφάλισης , αποτελούν κομμάτια που σκιαγραφούν  ένα ζοφερό εργασιακό τοπίο για το επόμενο έτος. Αυτές είναι οι προτεραιότητες ενός απάνθρωπου συστήματος την ώρα που η πανδημία έχει σαφή αντίκτυπο στους εργαζόμενους.   

 Δε κάνουμε πίσω  ούτε  θα τα διπλώσουμε…. Το 2021 να γίνει η χρονιά  που  θα πάρουμε τη τύχη  του συνδικάτου στα χέρια μας. 

Αφήνοντας πίσω μας  μία δύσκολη χρονιά, δηλώνουμε ακόμα πιο αποφασισμένοι να παλέψουμε για όλα όσα μας ανήκουν σε μια ζωή που μας αξίζει . 

 

Να είμαστε ενωμένοι δυνατοί και αποφασισμένοι το 2021

Καλή Χρονιά με υγεία και ειρήνη

 

ΛΑΝΤΖΑ ΠΑΡΓΑΣ

αγωνιστική κίνηση εργαζομένων στο τουρισμό – επισιτισμό 

 

 

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα