Τρίτη, 19/03/2024 | 09:43

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για ενδεχόμενη παράνομη υδροδότηση στην Δ.Ε. Ζαλόγγου

723 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 22/01/2021, 2:26 μμ | 0 σχόλια

 

 

Με αφορμή  πρόσφατο περιστατικό που έλαβε χώρα σε παρακείμενη ιδιοκτησία της οικίας μου που βρίσκετε στο Κανάλι και συγκεκριμένα  στον οικισμό Υγειονομικών  Ιωαννιτών και αφορά σε  εργασίες ύδρευσης και ενδεχόμενη παράνομη υδροδότηση  έχω προβεί σε καταγγελία – αναφορά  ενώπιων του αρμοδίου εισαγγελέα. Την Τρίτη 19 / 1 /2021  διερχόμενος από την οδό Ζαλόγγου βρήκα τον δρόμο κλειστό από σκαπτικά μηχανήματά ιδιωτικής εταιρείας τα οποία – σύμφωνα με την απάντηση που έλαβα από έναν εκ τον χειριστών –   έσκαβαν προκειμένου να περάσουν έναν σωλήνα νερού. Δίπλα στην οικία μου εδώ και περίπου 5 μήνες ανακαινίζεται μια οικοδομή στην οποία έχει πρόσφατα κατασκευαστεί και κολυμβητική δεξαμενή. Τον τελευταίο καιρό έχω δει αυτά τα μηχανήματα να κάνουν εργασίες στον εξωτερικό χώρο του εν λόγω ακινήτου. Την Τρίτη είδα τα ίδια μηχανήματα να κάνουν εργασίες δίπλα από την Εθνική οδό και να περνάνε αγωγό νερού με κατεύθυνση την προαναφερθέν οικοδομή από κεντρικό αγωγό που βρίσκετε επί της οδού Ζαλόγγου εφαπτόμενη με την εθνική οδό Πρέβεζας Ηγουμενίτσας περίπου στο 16 χιλμ κοντά στο πρώην δημαρχείο Ζαλόγγου.

Γνωρίζω επίσης ότι το ακίνητο που ανακαινίζεται στην γειτονιά μου έχει ήδη παροχή νερού από το δίκτυο ύδρευσης στον οικισμό υγειονομικών Ιωαννιτών, διότι η οικοδομή είναι υφιστάμενη εδώ και 20 τουλάχιστον χρόνια.

Είμαι μόνιμος κάτοικος Καναλίου και επί χρόνια, τους καλοκαιρινούς μήνες στο Κανάλι υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με την ύδρευση καθώς η κατανάλωση νερού αυξάνετε λόγω τον παραθεριστών με αποτέλεσμα πολλά σπίτια και ιδιαίτερα οι ιδιοκτήτες επί της οδού Καβάφη (μεταξύ αυτών και η εν λόγω οικοδομή που ανακαινίζεται)  όπου διαμένω να μην έχουμε για αρκετές ώρες της ημέρας νερό. Για να έχουμε νερό τις ώρες που το δίκτυο ύδρευσης είναι άδειο χρησιμοποιούμε δεξαμενές για αποθήκευση του νερού και ηλεκτρικές αντλίες, με αποτέλεσμα να αυξάνετε η κατανάλωση- το κόστος  του ηλεκτρικού ρεύματος και να προκαλούνται φθορές σε οικιακές συσκευές ( πλυντήρια αλλά και θερμοσίφωνες) 

 Καμία δημοτική αρχή δεν έχει ασχοληθεί ουσιαστικά ποτέ για να λύσει το πρόβλημα.

Αντί λοιπόν ο Αντιδήμαρχος ΔΕ Ζάλογγου να δώσει λύση το πρόβλημα  της υδροδότησης  για όλους τους δημότες , έδωσε  2πλη παροχή νερού στην συγκεκριμένη  οικοδομή κατά την κρίση του. Το γιατί ρωτήσετε τον ίδιο! Επανειλημμένα οι κάτοικοι  της οδού Καβάφη έχουν  διαμαρτυρηθεί  στον νυν Αντιδήμαρχο αλλά και τους προηγούμενους για το πρόβλημα. Δεν είναι τυχαία η καταγγελία μου στον εισαγγελέα . Πρέπει να γνωστοποιήσω ότι παρά την συγχώνευση του Καποδιστριακών Δήμων η ΔΕΥΑΠ Πρέβεζας δεν έχει αρμοδιότητα ακόμη στις Δ.Ε. Ζάλογγου και Λούρου  με αποτέλεσμα να κάνει κουμάντο ο συγκεκριμένος αντιδήμαρχος. Βλέποντας όλα αυτά αναρωτιέμαι πόσες περιπτώσεις ανάλογες με την δική μου γειτονία υπάρχει στην ΔΕ Ζαλόγου ;  Δηλαδή ρωτάω  ως πολίτης πόσες 2πλες παροχές   η παροχές με μεγαλύτερη  διατομή μπορεί ενδεχομένως να υπάρχουν   ποιοι τις  έχουν και αν είναι νόμιμες και γιατί και ποιος τις δίνει. Ως πότε η έντιμοι δημότες του δήμου Πρέβεζας  θα βάζουν πλάτη και θα πληρώνουν το δημόσιο αγαθό που είναι το Νερό . Αλήθεια θα ήθελα  να βγει ο Δήμαρχος Πρέβεζας και μας εξηγήσει γιατί γίνονται όλα αυτά . Πιστεύω ότι το νερό είναι από τα πλέον βασικά αγαθά και πρέπει τέτοια φαινόμενα αυθαιρεσίας να ελέγχονται από την σεβαστή δικαιοσύνη για το γενικό καλό σε μια συντεταγμένη κοινωνία» 

 

Λεωνίδας Ραβανός 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα