Πέμπτη, 28/03/2024 | 10:50

Εμβολιασμοί: Στις 20 Ιανουαρίου ξεκινούν για το γενικό πληθυσμό

627 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 06/01/2021, 9:59 πμ | 0 σχόλια

 

 

 

Από τις 20 Ιανουαρίου ξεκινά ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού κατά της covid-19, στο πλαίσιο της μεγάλης επιχείρησης «Ελευθερία» που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Αυτό επιβεβαίωσε χθες και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την τακτική σύσκεψη για την πορεία υλοποίησης του Εθνικού Σχεδίου εμβολιασμού που έγινε υπό την προεδρία του στην έδρα της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας.

Ανοίγει στις 11 Ιανουαρίου η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε, ακόμα, ότι από τις 11 Ιανουαρίου θα ανοίξει και η πλατφόρμα για τα ραντεβού και χαρακτήρισε σημαντικό «να εγγράψουμε όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας στην άυλη συνταγογράφηση, διότι θα ενημερώνονται αυτόματα με μήνυμα για το ραντεβού τους».

Σύμφωνα με όσα είπε ο εμβολιασμός θα αρχίσει, ξεκινώντας με τις πιο ευπαθείς ομάδες, τους πολίτες άνω των 85 ετών. Σημειώνεται ότι ήδη έχουν αρχίσει να εμβολιάζονται κατά του κοροναϊού οι υγειονομικοί, οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής που καθημερινά δίνουν τη δική του μάχη με την πανδημία.

Πώς κλείνουμε ραντεβού για τον εμβολιασμό

Σύμφωνα με όσα είπε προ ημερών ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας
οι τρόποι για να κλείσει κάποιος πολίτης ραντεβού είναι οι εξής:

«Εάν είναι εγγεγραμμένος στην άυλη συνταγογράφηση θα του έρχεται αυτόματα μήνυμα και ο πολίτης το μόνο που χρειάζεται να κάνει είναι να επιβεβαιώσει το ραντεβού. Άρα, υπενθυμίζω ότι είναι πολύ σημαντικό να εγγραφούμε στην άυλη συνταγογράφηση, να εγγράψουμε τους συγγενείς μας, τους γονείς μας, τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας.

Ο δεύτερος τρόπος είναι στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr, όπου ο πολίτης με τη χρήση του ΑΜΚΑ του θα μπορεί να δει αν είναι στις ομάδες που είναι για να εμβολιαστούν και εάν είναι, τότε θα μπορεί να κλείσει το ραντεβού.

Για όσους πολίτες δεν είναι εξοικειωμένοι με την ψηφιακή τεχνολογία, τότε θα μπορούν να κλείσουν το ραντεβού τους είτε στα φαρμακεία της γειτονιάς τους, είτε στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα