Παρασκευή, 29/03/2024 | 15:29

Από τι πέθαναν οι άλλοι τρεις οπαδοί του Τραμπ στο Καπιτώλιο

579 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 08/01/2021, 10:11 πμ | 0 σχόλια

 

 

Από καρδιακή ανακοπή και εγκεφαλικό επεισόδιο πέθαναν δύο από τους φανατικούς οπαδούς του Ντόναλντ Τραμπ κατά την εισβολή του μανιασμένου όχλου στο Καπιτώλιο, ενώ ένας ακόμη ποδοπατήθηκε έως θανάτου στη Ροτόντα του κτιρίου.

Η 34χρονη Ροζάν Μπόιλαντ από τη Τζόρτζια, ο 55χρονος Κέβιν Γκρίσον από την Αλαμπάμα κι ο 50χρονος Μπέντζαμιν Φίλιπς είναι τα τρία από τα πέντε θύματα των πρωτοφανών επεισοδίων που εκτυλίχθηκαν στο ναό της αμερικανικής δημοκρατίας μαζί με την 35χρονη Άσλι Μπάμπιτ, που σωριάστηκε νεκρή από πυρά και έναν αστυνομικό που υπηρετούσε στο Καπιτώλιο.

Ο Φίλιπς, ένας προγραμματιστής Η/Υ, που είχε μεταβεί στην Ουάσιγκτον με δεκάδες άλλους οπαδούς του Τραμπ από την Πενσιλβάνια, πέθανε από εγκεφαλικό επεισόδιο. Ο Γκρίσον, που υπέφερε από υπέρταση, έπαθε καρδιακή προσβολή «εν μέσω του ενθουσιασμού», όπως είπε η οικογένειά του.

Ο γιος του Γκρίσον ανακοίνωσε τον θάνατο του πατέρα του μέσω του Facebook. «Ο πατέρας μου υπέστη χθες καρδιακή προσβολή και δυστυχώς απεβίωσε. Τον αγαπούσαμε τόσο πολύ. Ήταν υπέροχος άνθρωπος και θα μας λείψει. Προσευχηθείτε για την οικογένειά μας». Σε φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Γκρίσον πόζαρε περήφανος με δύο τουφέκια AR-15. Ο φανατικός οπαδός του Τραμπ έκανε συχνά αναρτήσεις στον δικτυακό τόπο Parler, ενθαρρύνοντας τη χρήση βίας κατά των Δημοκρατικών. «Ας ανακτήσουμε αυτή τη γ@… μένη χώρα. Οπλίστε τα όπλα σας και βγείτε στους δρόμους. Ας τους κάνουμε πόλεμο… Οι Δημοκρατικοί δεν έχουν όπλα… εμείς έχουμε… Φέρτε τα όπλα σας κι εγώ θα φέρω τα δικά μου», έγραφε σε μια πρόσφατη ανάρτησή του. Η οικογένειά του υποστηρίζει, πάντως, ότι ο Γκρίσον δεν ήταν βίαιος κι ότι βρέθηκε στην Ουάσιγκτον μόνον για να δείξει την υποστήριξή του στον απερχόμενο Ρεπουμπλικανό πρόεδρο.

Η Ροζάν Μπόιλαντ «ποδοπατήθηκε στη Ροτόντα» του Καπιτωλίου, δήλωσαν συγγενείς της. Μέλη της αστυνομίας προσπάθησαν να της κάνουν καρδιοπνευμονική ανάνηψη στις 17:00 τοπική ώρα, όταν κατέρρευσε, αλλά μετά τη διακομιδή της στο νοσοκομείο λίγη ώρα αργότερα ανακοινώθηκε ο θάνατός της. Η διαδήλωση, που οργάνωσε λίγες ώρες νωρίτερα ο απερχόμενος Ρεπουμπλικανός πρόεδρος των ΗΠΑ, ήταν η πρώτη εκδήλωση του Τραμπ στην οποία μετείχε η Μπόιλαντ. Συγγενείς της είπαν ότι δίσταζε να πάει κι εκείνοι προσπάθησαν να την μεταπείσουν, αλλά εκείνη ταξίδεψε μέχρι την Ουάσιγκτον σκοπεύοντας να επιστρέψει μετά την ομιλία του Τραμπ, όμως άλλαξε γνώμη όταν τον άκουσε να απευθύνεται στο πλήθος των φανατικών οπαδών. «Απλώς πίστευε στον Τραμπ (…) Κάποιος είπε ότι ποδοπατήθηκε, άλλοι ότι κατέρρευσε, ακόμη προσπαθούμε να μάθουμε τι ακριβώς συνέβη», είπε συγγενικό της πρόσωπο. Ενώ ο κουνιάδος της, Τζάστιν Κέιβ, πρόσθεσε ότι η συγκέντρωση της στοίχισε τη ζωή και ρίχνει το φταίξιμο στον Τραμπ για τον θάνατό της. «Η Ροζάν, όπως και πολλοί άλλοι εκεί, υπερασπιζόταν παθιασμένα τα πιστεύω της. Θεωρώ ότι ο Πρόεδρος υποκίνησε τις ταραχές, οι οποίες στοίχισαν τις ζωές τεσσάρων από τους μεγαλύτερους οπαδούς του. Μία εξ’ αυτών ήταν η κουνιάδα μου», είπε.

Ο Μπέντζαμιν Φίλιπς, που επίσης αρνιόταν πεισματικά να αποδεχθεί την ήττα του Τραμπ, πήγε στη συγκέντρωσή του διακηρύττοντας ότι η μέρα αυτή «θα είναι η πρώτη της υπόλοιπης ζωής μας». «Θα έπρεπε να ονομάσουν έτος Μηδέν αυτή τη χρονιά, γιατί κάτι θα συμβεί», λένε οι φίλοι του ότι είπε προτού ξεκινήσει η επονείδιστη εισβολή στο Καπιτώλιο. Ο Φίλιπς είχε δημιουργήσει τον ιστότοπο Trumparoo, μέσω του οποίου επικοινωνούν μεταξύ τους οπαδοί του Τραμπ και οργάνωσε τη μεταφορά δεκάδων φανατικών υποστηρικτών από την Πενσιλβάνια στην Ουάσιγκτον την Τετάρτη. Άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής σε ποια χρονική στιγμή υπέστη την καρδιακή προσβολή, ή κατά πόσον ήταν παντρεμένος ή είχε παιδιά. Ο ίδιος ο Τραμπ δεν σχολίασε τους θανάτους των οπαδών του και του αστυνομικού στο Καπιτώλιο.

Πηγή: iefimerida.gr

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα