Πέμπτη, 30/05/2024 | 15:45

Συνεχείς παρεμβάσεις Εμπορικού Συλλόγου Πρέβεζας για την ανάδειξη των προβλημάτων

585 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 20/01/2021, 10:47 πμ | 0 σχόλια

 

Δελτίο Τύπου – Ανακοίνωση

Μπροστά στη δραματική κατάσταση που βιώνουν χιλιάδες συνάδελφοι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι στην περιοχή μας αλλά και πανελλαδικά λόγω των επιπτώσεων του lockdown αλλά και της δικαιολογημένης ανησυχίας λόγω της πανδημίας μιας και η κυβέρνηση έχει αφήσει αθωράκιστο το σύστημα υγείας, συνεδρίασε την Τρίτη 12/1 το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας, τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Αποφάσισε την συνέχιση των κινητοποιήσεων και δράσεων για την ανάδειξη των τεράστιων προβλημάτων του εμπορικού κόσμου και ιδιαίτερα των μικρών εμπόρων. Συζήτησε και κατέληξε στο αγωνιστικό πλαίσιο διεκδικήσεων, αντίστοιχο με αυτό που προβάλλουμε όλο αυτό το διάστημα αλλά και με νέες διεκδικήσεις που προκύπτουν από την όξυνση των προβλημάτων.

Αποφάσισε την διοργάνωση μεγάλης αγωνιστικής κινητοποίησης στις 27 Γενάρη στο πλαίσιο της πανελλαδικής μέρας δράσης. Θα επανέλθουμε με νεότερη ανακοίνωση για την  ώρα και τον τόπο διεξαγωγής. Ήδη δεκάδες σωματεία και ομοσπονδίες επαγγελματιών στην Αττική και σε όλη την Ελλάδα ανακοινώνουν αγωνιστικές παρεμβάσεις για τις 27/1.

Απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα σε κάθε συνάδελφο καθώς και σε κάθε σωματείο επαγγελματιών της περιοχής μας να συμμετέχουν στην κινητοποίηση. Παράλληλα καλούμε εργατικά σωματεία και φορείς της περιοχής μας να συμπαρασταθούν στον αγώνα μας. Είναι αγώνας για την επιβίωσή μας. Επίσης στέλνουμε αγωνιστικό χαιρετισμό στους Συλλόγους που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις τόσο στην Ήπειρο όσο και στην υπόλοιπη χώρα.

Σε συνέχεια των δράσεων μας, την Πέμπτη 14/1 αντιπροσωπεία του Δ.Σ. συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη κ. Ιωάννου και του έθεσε τα βασικά ζητήματα που «καίνε» τους μικρούς επαγγελματίες. Του επέδωσαν υπόμνημα με το σύνολο των αιτημάτων και του ανέλυσαν τις πολλές δυσκολίες που βιώνουν οι συνάδελφοι μας.

Από την πλευρά του, ο κ.Ιωάννου δεν δεσμεύτηκε για κάτι συγκεκριμένο και έκανε αναφορά στο πρόγραμμα ενισχύσεων της Περιφέρειας, ενώ τάχθηκε υπέρ της μείωσης των δημοτικών τελών για τους αυτοαπασχολούμενους.

Την Δευτέρα 18/1 αντιπροσωπεία του Δ.Σ. έκανε παρέμβαση – συνάντηση στον δήμαρχο Πρέβεζας κ.Γεωργάκο απαιτώντας μέτρα στήριξης των μικρών εμπόρων και αυτοαπασχολουμένων. Μεγάλο μέρος των πάγιων εξόδων των επαγγελματιών είναι και προς τον Δήμο Πρέβεζας. Του επιδώσαμε υπόμνημα με συγκεκριμένα αιτήματα (επισυνάπτεται) και δεσμεύτηκε να το παρουσιάσει στο δημοτικό συμβούλιο καθώς και στην οικονομική επιτροπή του Δήμου και να απαντήσει συγκεκριμένα.

Παραθέτουμε το ολοκληρωμένο πλαίσιο διεκδικήσεων του Συλλόγου μας: και διεκδικούμε την άμεση υλοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας, πρώτα και κύρια για όσους τα έχουν περισσότερο ανάγκη, αυτούς που βρίσκονται σε αναστολή και όσων έχουν εισόδημα κάτω των 12.000 ευρώ.

 • Να δοθεί σε όλους τους επαγγελματίες και τις πληττόμενες επιχειρήσεις επίδομα ειδικού σκοπού ύψους 1000 ευρώ για κάθε μήνα εφαρμογής περιοριστικών μέτρων. 
 • Να διαγραφεί τμήμα των χρεών προς την εφορία και τις τράπεζες. Να διαγραφούν τόκοι, πρόστιμα και το 30% του κεφαλαίου για τους εν ενεργεία εργαζομένους και αυτοαπασχολούμενους και 50% για όσους είναι άνεργοι.
 • Ο τρέχον κύκλος της “επιστρεπτέας προκαταβολής” να μετατραπεί σε μη επιστρεπτέος για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω από 12.000 ευρώ. Άρση των περιορισμών στα κριτήρια, ώστε να ενταχθούν όλοι όσοι έχουν πραγματικά ανάγκη στήριξης.
 • Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ, από το οικονομικό έτος 2019. Την κατάργηση ΕΝΦΙΑ και τέλους επιτηδεύματος. Τη μείωση των έμμεσων φόρων
 • Επιδότηση των εισφορών ατομικής ασφάλισης α/α χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.
 • Αναστολή των ρυθμίσεων σε τράπεζες, ΔΕΗ για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα περιορισμού. Φθηνότερο τιμολόγιο σε φως, νερό, τηλέφωνο, χωρίς χαράτσια που δεν αφορούν τη κατανάλωση.
 • Την αναστολή κατασχέσεων και την απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Καθιέρωση ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού για τους α/α.
 • Την χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους χωρίς άλλους όρους και προϋποθέσεις.

Για την Αντιμετώπιση Πανδημίας:

 • Άμεσα μέτρα θωράκισης του δημόσιου συστήματος Υγείας, με προσλήψεις του αναγκαίου, μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, πλήρη εξοπλισμό  νοσοκομείων και ΠΦΥ, διεύρυνση του αριθμού ΜΕΘ . 
 • Δωρεάν μαζικά τεστ για όλο τον πληθυσμό και έλεγχοι όπου χρειάζεται.
 • Άμεση επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας χωρίς αποζημίωση για να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες.
 • Ουσιαστικά μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

Σε σχέση με τα δημοτικά τέλη:

 • Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη και φόρους (τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, τέλος παρεπιδημούντων, τέλος 0,5% επί των ακαθαρίστων εσόδων των καταστημάτων, φόρος ηλεκτροδοτούμενων) τουλάχιστον μέχρι 30/6/2021
 • Απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του τέλους κατάληψης κοινοχρήστου χώρου για όλο το έτος 2021 καθώς και για το διάστημα που ισχύουν ειδικά περιοριστικά μέτρα στη λειτουργία καταστημάτων. Παραγραφή των δημοτικών τελών που έχουν πιστωθεί για το ήδη υπάρχον διάστημα των έκτακτων μέτρων. 

Αναστολή κάθε είδους μέτρων αναγκαστικής  είσπραξης -κατασχέσεων, πλειστηριασμοί, δεσμεύσεις   λογαριασμών- που βρίσκονται σε εξέλιξη ή   έχουν δρομολογηθεί για   χρέη   προς τους δήμους για 6 μήνες.

 • Απαλλαγή από την καταβολή μισθωμάτων για όσους μισθώνουν δημοτική περιουσία μέχρι 30/6/2021 (κυλικεία, δημοτικά αναψυκτήρια, κουλούρια, κάστανα, άνθη κ.λπ.). Διαγραφή των χρεών τους για το 2020 και για τους μήνες που ήταν σε ισχύ ειδικά μέτρα περιορισμού της λειτουργίας τους

 

20/1/2021

 

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα