Πέμπτη, 28/03/2024 | 22:11

Συναντήσεις Θανάση Καββαδά με την αρμόδια Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών

729 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 08/12/2020, 8:02 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

Συναντήσεις Θανάση Καββαδά με την αρμόδια Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών για την παραχώρηση της έκτασης 98 στρεμμάτων στις Παλιές Αλυκές για την κατασκευή του  εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων (ΜΟΠΑΚ)

 

Επανειλημμένες συναντήσεις με την Γενική Γραμματέα Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών κ. Αθηνά Καλύβα είχε ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς, προκειμένου να προχωρήσει η παραχώρηση έκτασης για τη δημιουργία της Μονάδας Προεπεξεργασίας, Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης Απορριμμάτων (ΜΟΠΑΚ). 

Ο Βουλευτής μετέφερε την ανάγκη άμεσης παραχώρησης τμήματος του Δημόσιου Κτήματος ΒΚ 75 στις Παλιές Αλυκές, εμβαδού 97.954,29 τετραγωνικών μέτρων, από το σύνολο των 225.000 τμ. του οικοπέδου, από το Υπουργείο Οικονομικών στο Δήμο Λευκάδας, για την κατασκευή του εργοστασίου απορριμμάτων. Επιπλέον, συζητήθηκε το θέμα μετέπειτα παραχώρησης και του υπολοίπου της έκτασης, όπου βρίσκεται σήμερα ο αποκατεστημένος ΧΑΔΑ, για τη δημιουργία θεματικού πάρκου. Αναφέρθηκε επίσης και στα αιτήματα του Δήμου, ο οποίος με έγγραφά του ζητά την παραχώρηση του οικοπέδου ΒΚ 75. 

Όπως εξήγησε ο Βουλευτής, η άμεση παραχώρηση είναι κρίσιμη για να λυθεί οριστικά το πρόβλημα της διαχείρισης απορριμμάτων στο νησί, ενώ από την πλευρά της η Γενική Γραμματέας διαβεβαίωσε ότι μέσω των αρμοδίων υπηρεσιών θα εξετάσει το θέμα, με ιδιαίτερη προσοχή, καθώς αποτελεί διαχρονικό αίτημα των πολιτών, και θα δοθεί λύση. 

Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής δήλωσε:

«Είμαι αισιόδοξος ότι και η τρίτη παραχώρηση που χρειαζόμαστε στη Λευκάδα για την κατασκευή της ΜΟΠΑΚ, έπειτα από αυτές του Θεάτρου και του Αστυνομικού Μεγάρου, που στέφθηκαν από επιτυχία, θα ολοκληρωθεί σύντομα. 

Το Υπουργείο Οικονομικών αντιλαμβάνεται πλήρως ότι από αυτήν την παραχώρηση εξαρτάται η επίλυση του μεγαλύτερου ίσως προβλήματος που αντιμετώπισε τα τελευταία χρόνια το νησί μας. Με δεδομένο άλλωστε ότι η Κυβέρνηση και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχουν θέσει σε πρώτη προτεραιότητα το θέμα της ορθολογικής, πράσινης και βιώσιμης διαχείρισης των απορριμμάτων σε όλη τη χώρα, και ότι η μονάδα προεπεξεργασίας, ανακύκλωσης και κομποστοποίησης υπηρετεί ακριβώς αυτό το στόχο, έχω κάθε λόγο να πιστεύω ότι το Υπουργείο Οικονομικών θα δώσει λύση στο θέμα.»

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα