Παρασκευή, 29/03/2024 | 16:13

Πρέβεζα: Τουλάχιστον “δυσνόητος” ο ξεριζωμός των δέντρων στο Ψαθάκι!

825 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 11/12/2020, 1:41 μμ | 0 σχόλια

 

 

Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία θα θυμούνται ότι κάποιες δεκαετίες πριν στο Ψαθάκι στην παραλία του συγκεκριμένα, γίνονταν χρήση ως κολυμβητική ακτή.

Τα χρόνια περνούσαν η περιοχή υποβαθμιζόνταν και μιλάμε για μια περιοχή που είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον να αγοράσει την έκτασή της ο Αριστοτέλης Ωνάσης.

Όλα αυτά που έχουν τεράστια σημασία φαίνεται ότι δεν άγγιξαν αυτούς που θα έπρεπε.

Ερχόμαστε στο σήμερα. Πριν δύο περίπου χρόνια ο σύλλογος στο Ψαθάκι, προσπάθησε να δημιουργήσει μια παραλία στην περιοχή. Τα μέλη του συλλόγου έκαναν αξιοσημείωτες προσπάθειες.

Φαίνεται ότι οι προσπάθειες του συλλόγου δεν άρεσαν σε ορισμένους και τα… δέντρα από αυτή την όμορφη περιοχή, εξαφανίζονταν ως…. Δια μαγείας.

Υποτίθεται ότι θα γίνονταν μελέτη από τον δήμο για τη συγκεκριμένη περιοχή, μελέτη που δεν έγινε ποτέ ή μάλλον μπορεί να είχε ξεκινήσει αλλά δεν ολολκληρώθηκε.

Η καταστροφή αυτής της ειδυλλιακής περιοχής έρχεται με τον ξεριζωμό των δέντρων.

Τα δέντρα χάνονταν, εξαφανίζονταν, η παραλία στο Ψαθάκι δεν δημιουργήθηκε ποτέ, παρά τις προσπάθειες των ανθρώπων του συλλόγου, τα δέντρα που είχαν μείνει ξεριζώνονται και η κατάσταση είναι απογοητευτική και καταθλιπτική.

Έκαναν παρεμβάσεις οι άνθρωποι του συλλόγου στο Ψαθάκι, έκαναν δενδροφυτεύσεις, καθάρισαν τους χώρους προσπάθησαν να σχηματοποιήσουν κολυμβητική Ακτή, ήταν όμως απελπιστικά μόνοι, δεν είχαν συμμάχους ούτε στο αυτονόητο, στην προστασία του περιβάλλοντος!

Είναι ντροπή να μη σεβόμαστε το περιβάλλον μας, είναι ντροπή να μη σεβόμαστε την ιστορία μας, όμως όταν λέξεις ευπρεπισμός και καλαισθησία απουσιάζουν από τους αρμόδιους, τότε είναι βέβαιο ότι με μαθηματική ακρίβεια ο τόπος μας οδηγείται στην υπανάπτυξη.

Αντί να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις και η παραλία στο Ψαθάκι να θυμίσει κολυμβητική ακτή, γίνεται οτιδήποτε ακατανόητο και ο ξεριζωμός των δέντρων στο Ψαθάκι, είναι τουλάχιστον δυσνόητος για να μη γράψω τίποτα… χειρότερο!

Σπύρος Πλέουρας

 

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα