Πέμπτη, 28/03/2024 | 22:09

Πολιτιστικός σύλλογος Πρέβεζα: Προτάσεις για παρεμβάσεις στην πόλη

704 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 09/12/2020, 6:11 μμ | 0 σχόλια

 

 

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΠΡΕΒΕΖΑ»

Αβέρωφ 2,  48100Πρέβεζα 

Τηλ. 26820 61415

e-mail: pol.syl.preveza@gmail.com

                                                                                            Προς :

 

                                                                                                       Δήμαρχο Πρέβεζας

                                                                                                       κ Ν. Γεωργάκο

 

Κύριε Δήμαρχε

Η πανδημία, ένα εξωγενές φαινόμενο, δοκιμάζει τις αντοχές της χώρας. Απίστευτη δοκιμασία και για το δικό μας τοπικό μικρόκοσμο που στη συντριπτική του πλειοψηφία έδειξε, μέχρι στιγμής, σπάνια ωριμότητα και ισχυρή προσωπική ευθύνη για τη θετική αντιμετώπιση της πρωτόγνωρης κατάστασης .

 

Το κέρδος για το παρόν και το μέλλον της πόλης τεράστιο από την υποδειγματική υπευθυνότητα των κατοίκων της, από την οποία καρπώνεστε και εσείς τα εύσημα .

Το ζητούμενο είναι εάν θα ερμηνεύσετε σωστά τα συμπεράσματα αυτής της στάσης των πολιτών, για να επιλέξετε σε ποιούς πρέπει να οφείλετε την  εκτίμησή σας και μια χρηστή διοίκηση που από εδώ και στο εξής να απομονώσει τους κάθε είδους παρανομούντες και να συνετίσει όσους θεωρούν ( μηδενός εξαιρουμένου)  την πόλη λεία προσωπικών επιλογών και ηγεμονίας.

 

Κύριε Δήμαρχε, το δεύτερο κύμα της πανδημίας και η ακινησία της ζωής της πόλης σας δίνει μια δεύτερη ευκαιρία – η πρώτη πήγε χαμένη- για ένα δικό σας <<κύμα>> αυτονόητων υπηρεσιών προς  την  πόλη και τους συμπολίτες σας που επιλέξατε να υπηρετήσετε και προεκλογικά δεσμευτήκατε για αυτές .

  1. Πλύσιμο και απολύμανση όλων των κάδων καθαριότητας και του περιβάλλοντος χώρου αυτών . Η σημερινή    καθαριότητα της πόλης είναι ασέβεια στη δημόσια υγεία και στη συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων.
  2. Καθαρισμό των πινακίδων του κ.ο.κ. , αλλά και αυτών της αστικής σήμανσης από τα αυτοκόλλητα ασυνείδητων συμπολιτών μας . Σύλληψη και παραδειγματική τιμωρία των   παρανομούντων.
  3. Καθαρισμό κάθε επιφάνειας και χώρου του αστικού ιστού από αφίσες , πανό , ενοικιαστήρια κτλ .
  4. Τοποθέτηση σε κομβικά σημεία της πόλης καλαίσθητων ταμπλό που με ευθύνη του Δήμου θα τοποθετούνται και θα απομακρύνονται κηδειόσημα , αφίσες κτλ.
  5. Εξαφάνιση από κάθε δημόσια αλλά και ιδιωτική ( σε συνεργασία με τους ιδιοκτήτες ) επιφάνεια και περιουσία των ρυπαρών και αισχρών γραφημάτων. Για χρόνια’’ κοσμούν ‘’την πόλη εκθέτοντας θεσμούς και υπηρεσίες για την αδυναμία τους να εκτελέσουν τα πλέον απλά καθήκοντά τους .
  6. Καταγραφή κάθε παράνομης κατάληψης δημόσιου χώρου και απόδοση αυτού στους πολίτες , τους πραγματικούς ιδιοκτήτες, όπως ο νόμος ορίζει .
  7. Επισήμανση των σημείων και των καταστάσεων εκείνων που καθιστούν την κυκλοφορία σε πολλά σημεία  της πόλης ( διασταυρώσεις χωρίς ορατότητα λόγω τραπεζοκαθισμάτων η  εμπορευμάτων , χωρίς ορατή τη σήμανση ανάσχεσης της ταχύτητας κτλ ) , όχι μόνο επικίνδυνα αλλά και ένοχα θανατηφόρων δυστυχημάτων συμπολιτών μας. Άμεση στα σημεία αυτά η εφαρμογή των νόμων και των λύσεων που υπάρχουν για να μην θρηνήσουμε  και άλλους νεκρούς.

 

Τα λίγα παραπάνω αποτελούν στοιχειώδη ψήγματα καθημερινού πολιτισμού , που πρέπει όμως να τα συλλαβίζουμε ξανά και ξανά , όχι μόνο ο σύλλογός μας με το πλήθος των εγγράφων που κατά καιρούς καταθέτει ,  αλλά και μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας και όλα τα τοπικά Μ.Μ.Ε. .

 

Η εικόνα βελτιώνεται στιγμιαία και μόνο κατά την επίσκεψη κάποιου  << επίσημου >> και πάντα  στη διαδρομή της πόλης που θα αφήσει το αποτύπωμά του .

Τα προβλήματα δεν λύνονται, όχι γιατί είναι αθέατα  αλλά γιατί σχεδόν όλες οι Δημοτικές Αρχές τα εμφανίζουν  μεταμφιεσμένα υποβαθμίζοντας την νοημοσύνη των κατοίκων .

 

Η δοκιμασία της πανδημίας και οι επιπτώσεις της γρήγορα ή αργά θα περάσουν . Η επόμενη μέρα πρέπει να μας βρει έτοιμους  να τοποθετήσουμε τη ζωή και την πόλη μας σε πιο  υγιείς κοινωνικές βάσεις και ο ρόλος σας στη προετοιμασία αυτή κύριε Δήμαρχε υπερβαίνει οποιοδήποτε άλλο καθήκον σας.

 

 

 Για το Δ.Σ. 

 

       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                Η   ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ     

                 

           Κων/νος  Λογοθέτης                                                                      Ελένη  Μίχα

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα