Πέμπτη, 28/03/2024 | 20:54

Ορατή η πιθανότητα να ανοίξουν τα σχολεία

595 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 28/12/2020, 1:41 μμ | 0 σχόλια

 

 

Υπέρ του ανοίγματος όλων των σχολικών βαθμίδων τάσσονται οι ειδικοί, εφόσον ο αριθμός των κρουσμάτων εξακολουθεί να μειώνεται, όπως φαίνεται έως τώρα από την επιδημιολογική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα. Συγκεκριμένα οι επιδημιολόγοι κρίνουν ότι τα κρούσματα είναι χαμηλά και πλέον οι μαθητές μπορούν να επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες προκειμένου να παρακολουθήσουν διά ζώσης τα σχολικά μαθήματα, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προστασίας.

Συγκεκριμένα, η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας-Πειραιά, κα. Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε μεταξύ άλλων: «Καλό είναι να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες τώρα» και διευκρίνισε ότι πρέπει να τηρήσουμε τα μέτρα και στο ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, γιατί θα δείξει το δεκαήμερο αν οι δείκτες, που είναι μειωμένοι, θα δώσουν τη δυνατότητα να ξεκινήσουν και πάλι τα σχολεία. «Αν πάμε καλά και οι δείκτες είναι καλοί μέχρι και τις 5 του μηνός, δεν υπάρχει πρόβλημα να ανοίξουν τα σχολεία, αλλά, αν ξεκινήσουμε τα πάρτι, τα κρούσματα θα αυξηθούν» προειδοποίησε.

Πρόσθεσε ακόμη ότι για να υπάρξει ανοσία θα πρέπει να εμβολιαστεί τουλάχιστον το 60% του πληθυσμού. «Θα πρέπει να εμβολιαστεί το 60% για να υπάρξει μια σχετική ανοσία, μέχρι τα μέσα-τέλη Ιουνίου, για να υπάρχει ασφάλεια. Είναι δύο οι δόσεις, οι ίδιοι άνθρωποι σε 21 μέρες πρέπει να κάνουν και τη δεύτερη δόση».

Θετικός ως προς το άνοιγμα των σχολείων τάσσεται και ο Χαράλαμπος Γώγος. Ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής των ειδικών, σχολιάζοντας τις εξελίξεις του κορωνοϊού στη χώρα μας, στο OPEN TV, είπε πως είναι θετικό το άνοιγμα των δημοτικών μετά τις γιορτές «σε πρώτη φάση και μία εβδομάδα μετά τα γυμνάσια και τα λύκεια».

Σχολιάζοντας τα επιδημιολογικά δεδομένα στη χώρα μας, ο κ. Γώγος σημείωσε πως η εικόνα είναι καλή και η πορεία των αριθμών πτωτική. Σε ό,τι αφορά την κινητικότητα των γιορτών, ο κ. Γώγος σημείωσε: «Θα δούμε τι συνέβη και αυτές τις μέρες. Δεν είδα εκτροπές, ακραίες καταστάσεις». «Νομίζω ότι είμαστε στην έξοδο, στην αρχή της εξόδου του τούνελ» τόνισε σχολιάζοντας και την έναρξη των εμβολιασμών στη χώρα μας.

Πιθανό ενδεχόμενο να ανοίξουν τα σχολεία στις 8 Ιανουαρίου εξέφρασε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. Ο ίδιος τόνισε πως το άνοιγμα των σχολείων αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση. Παράλληλα διευκρίνισε πως θα ανοίξουν όλες οι βαθμίδες και όχι μόνο τα δημοτικά. Επίσης πρόσθεσε πως αν συνεχιστεί η μείωση του αριθμού των κρουσμάτων θα ανοίξουν κι άλλοι τομείς της καθημερινής δραστηριότητας.

ΠΗΓΗ: zougla.gr

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα