Πέμπτη, 28/03/2024 | 15:47

Θ. Καββαδάς: «Μία μεγάλη προεκλογική δέσμευση υλοποιείται: ο δρόμος Άκτιο – Αμβρακία ξεκινά και θα ολοκληρωθεί»

710 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 01/12/2020, 11:38 πμ | 0 σχόλια

 

 

 

 

Θανάσης Καββαδάς: «Μία μεγάλη προεκλογική δέσμευση υλοποιείται: ο δρόμος Άκτιο – Αμβρακία ξεκινά και θα ολοκληρωθεί» – Εγκρίθηκε από τη Βουλή η σύμβαση και υπεγράφη από το Υπουργείο Υποδομών και τον ανάδοχο

 

Υπεγράφη σήμερα από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και την ανάδοχο εταιρεία η ανάθεση σύμβασης κατασκευής του έργου για τη συνέχιση και ολοκλήρωση της Αμβρακίας Οδού, αφού πρώτα είχε εγκριθεί από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής λόγω της μεγάλης αξίας της. 

Όπως είναι γνωστό, έπειτα από τις αποφάσεις της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών και του Συμβουλίου της Επικρατείας που απέκλεισαν οριστικά τη λύση του νέου διαγωνισμού, το Υπουργείο Υποδομών κάλεσε εκ νέου τις εταιρείες που είχαν συμμετάσχει στον τελευταίο διαγωνισμό του 2018 και είχαν παραμείνει, να ανανεώσουν τις εγγυητικές και τις προσφορές τους από τις 3 Ιουλίου μέχρι τις 24 Ιουλίου. 

Η μόνη εταιρεία που ανανέωσε την ισχύ της προσφοράς της ήταν η εταιρεία Μυτιληναίος ΑΕ, η οποία αναδείχθηκε αρχικά προσωρινή ανάδοχος, προσκόμισε τις απαραίτητες εγγυητικές επιστολές και, αφού ολοκληρώθηκαν ο προσυμβατικός έλεγχος, η έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο και η έγκριση της Βουλής, υπεγράφη η ανάθεση σύμβασης κατασκευής. 

Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής δήλωσε:

«Μία μεγάλη προεκλογική δέσμευση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, παίρνει σήμερα σάρκα και οστά με την υπογραφή της σύμβασης για την συνέχιση και ολοκλήρωση της Αμβρακίας Οδού. 

Τελειώνει έτσι η περιπέτεια για αυτό το πολύπαθο έργο, ένα σύγχρονο Γεφύρι της Άρτας, όπως συνηθίζω να λέω, που χρειάστηκαν τιτάνιες προσπάθειες για να βγει από το τέλμα και να υλοποιηθεί επιτέλους, προς όφελος της Λευκάδας και φυσικά όλων των γύρω νομών. 

Η εμμονή της προηγούμενης κυβέρνησης να μην προχωρήσει σε συμπληρωματικές συμβάσεις είχε οδηγήσει σε μία σειρά λανθασμένους χειρισμούς, σε δικαστικές προσφυγές και ατελείωτες καθυστερήσεις. Ως Βουλευτής της αντιπολίτευσης είχα κινήσει τότε γη και ουρανό, με ερωτήσεις στη Βουλή, με επιστολές και με επαφές με τότε Υπουργό, για να δεχτεί το Υπουργείο Υποδομών τις συμπληρωματικές συμβάσεις για να ολοκληρωθεί το έργο, κάτι το οποίο δεν προχώρησε. 

Οι προσπάθειές μου συνεχίστηκαν από την πρώτη στιγμή που επανεξελέγην – όμως αυτή τη φορά είχα τον σημαντικότερο σύμμαχο – την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Μέσα σε περίπου ένα χρόνο έλυσε το Γόρδιο Δεσμό και για αυτό οφείλω να ευχαριστήσω την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, αλλά και τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, τον κ. Κώστα Καραμανλή,  με τον οποίο είχα πολλές συναντήσεις όλο αυτό το διάστημα και ο οποίος δεν σταμάτησε να εργάζεται ώστε να γίνει πραγματικότητα η δέσμευση για υλοποίηση της Αμβρακίας οδού. 

Η αποτελεσματικότητα και η αποφασιστικότητά του έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη σημερινή αίσια έκβαση κι αυτό το έργο που περίμενε χρόνια η Λευκάδα και όλη η Δυτική Ελλάδα, μπαίνει στην τελική ευθεία. Ο δρόμος προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί σε 30 μήνες, ενώ υπάρχει δέσμευση ότι θα δοθεί προτεραιότητα στην παράκαμψη της Αμφιλοχίας, που προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί σε 15 μήνες.

Μαζί με τον άλλο σημαντικό, διπλό άξονα Βόνιτσας-Λευκάδας και Άκτιου-Αγίου Νικόλαου που επίσης έχει ξεκινήσει, ολοκληρώνεται ουσιαστικά ένα από τα σημαντικότερα οδικά δίκτυα της Δυτικής Ελλάδας και το τμήμα Α52 του Διευρωπαϊκού Οδικού Δικτύου, ώστε οι πολίτες να μπορούν να μετακινούνται με ταχύτητα και ασφάλεια σε έναν σύγχρονο δρόμο αντάξιο ευρωπαϊκής χώρας.»

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα