Πέμπτη, 28/03/2024 | 15:38

Δήμος Πρέβεζας-ΔΕΥΑ: Έλεγχος υποθαλάσσιου αγωγού & διαχυτήρων βιολογικού καθαρισμού

601 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 01/12/2020, 4:06 μμ | 0 σχόλια

 

 

Για τα ευρήματα της  επιθεώρησης που πραγματοποίησε  στον υποθαλάσσιο αγωγό και τους διαχυτήρες του βιολογικού καθαρισμού  ο επόπτης δύτης Γεώργιος Δήμος  προκειμένου να διαπιστώσει  την υφιστάμενη κατάσταση και να εντοπίσει τυχόν προβλήματα, ενημερώθηκε  ο Δήμαρχος  Πρέβεζας κ .Νίκος  Γεωργάκος.  

Την πρωτοβουλία ελέγχου του αγωγού μετά από περίπου 20 χρόνια συνεχούς λειτουργίας ανέλαβε η ΔΕΥΑ Πρέβεζας ο πρόεδρος της οποίας  κ.  Φώτης Ζέρβας  και ο Διευθυντής  κ. Κωσταντίνος  Παπουτσής  συμμετείχαν στην ενδιαφέρουσα παρουσίαση.

Σύμφωνα με την έκθεση  και τα ευρήματα επιθεώρησης  ο αγωγός βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση χωρίς εμφανή σημάδια διαρροής ή ζημίων εκτός μόνο μιας μικρής διαρροής στην  φλάντζα της πρώτης εμφανούς σύνδεσης  στα 300 περίπου μέτρα του αγωγού από την παραλία. 

Ο δύτης  υπέδειξε   βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν σε κάποιους από τους  14 διαχυτήρες καθώς και  την επανατοποθέτηση σημαδούρας  σε συγκεκριμένο σημείο για την αποτροπή αλιείας και αγκυροβολίας προκειμένου να μην προκληθούν και άλλες ζημιές. 

Η επιθεώρηση η οποία βιντεοσκοπήθηκε, πραγματοποιήθηκε σε όλο τον αγωγό(μήκους  1.700 μέτρων ) που  φτάνει τα 30 μέτρα κάτω από την θάλασσα. 

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας   κ. Νίκος Γεωργάκος  αφού ευχαρίστησε τον επόπτη δύτη  για την παρουσίαση , τον Πρόεδρο και τα στελέχη της ΔΕΥΑΠ για την πρωτοβουλία δήλωσε:

“Ο εκτεταμένος έλεγχος που πραγματοποιήθηκε στον αγωγό  του βιολογικού καθαρισμού, πρώτη φορά μετά  την λειτουργία του πριν δύο περίπου δεκαετίες,  μας έδωσε την δυνατότητα να διαπιστώσουμε και να “χαρτογραφήσουμε”  την εικόνα αλλά και τυχόν προβλήματα που έχουν προκύψει με το πέρασμα  του χρόνου.

Στόχος μας είναι -και σε συνεργασία με την διοίκηση της ΔΕΥΑΠ θα το υλοποιήσουμε το επόμενο διάστημα- αντίστοιχοι έλεγχοι να γίνουν στα σημαντικότερα σημεία του δικτύου ύδρευσης και αποχέτευσης της πόλης.

Η  αναβάθμιση των υφιστάμενων αλλά και η δημιουργία νέων υποδομών στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος και της αναβάθμισης της ποιότητας των δημοτών και των επισκεπτών μας , αποτελεί βασική προτεραιότητά  τόσο σε ότι αφορά την παράκτια ζώνη αλλά και την  ενδοχώρα του Δήμου Πρέβεζας”.

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα