Παρασκευή, 29/03/2024 | 00:30

Αποφυλακίζεται η 27χρονη που άφησε το νεογέννητό της σε παραλία και πνίγηκε

511 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 09/12/2020, 12:29 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

Εντός ωρών αναμένεται να αποφυλακιστεί από το σωφρονιστικό κατάστημα των φυλακών του Ελαιώνα η 27χρονη που κρίθηκε τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου ομόφωνα ένοχη από το ΜΟΔ Αιγίου για το αδίκημα της παιδοκτονίας.

Η 27χρονη είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενη στις φυλακές από τον περασμένο Φεβρουάριο όταν αποκαλύφθηκε το γεγονός ότι το νεογέννητο μωρό της βρέθηκε πνιγμένο στην παραλία της Πλαζ όπου το είχε αφήσει.

Τη Δευτέρα, η Δικαιοσύνη αποφάσισε να την καταδικάσει για παιδοκτονία και όχι για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως όπως αρχικά της είχε ασκηθεί ποινική δίωξη.

Το Δικαστήριο κατά πλειοψηφία της επέβαλε ποινή καθείρξεως 8 ετών με αναστέλλουσα δύναμη μέχρι την έφεση.

Χθες Τρίτη 8 Δεκεμβρίου, μετά από σχετική παραγγελία της Εισαγγελίας Αιγίου διατάχθηκε η αποφυλάκισή της από τις φυλακές του Ελαιώνα.

Η κοπέλα κρατούνταν στο Μεταγωγών και αναμένεται σήμερα Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου, να γίνει η μεταγωγή της στο σωφρονιστικό κατάστημα, από το οποίο θα συνταχτεί το αποφυλακιστήριο και θα επιστρέψει στο σπίτι της.

Η νεαρή κοπέλα απολογήθηκε με λυγμούς στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αιγίου και όπως είπε, δεν έχει συνειδητοποιήσει πως το σπλάχνο της δεν είναι στη ζωή.

Ο συνήγορος υπεράσπισής της, δικηγόρος Πατρών Παναγιώτης Κοραντζόπουλος ζήτησε από το Δικαστήριο να μετατρέψει την κατηγορία από ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε παιδοκτονία, καταθέτοντας όλα τα νομικά επιχειρήματα, κάτι που έγινε ομοφώνως δεκτό, παρά την αρνητική εισαγγελική πρόταση που τάχθηκε υπέρ της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε κατάσταση μειωμένου καταλογισμού.

Πηγή: patrastimes.gr

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα