Πέμπτη, 28/03/2024 | 21:00

Τζόνσον για μετάλλαξη κορονοϊού: 70% πιο μεταδοτικός

625 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 19/12/2020, 7:01 μμ | 0 σχόλια

 

 

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον  παραχώρησε  συνέντευξη Τύπου με τον επικεφαλής των υγειονομικών αρχών της χώρας, Κρις Ουίτι, και τον επικεφαλής επιστημονικό σύμβουλο της κυβέρνησης, Πάτρικ Βάλανς,  εν μέσω συστάσεων να ανακοινώσει νέα επείγοντα μέτρα, επιχειρώντας να αναχαιτίσει την αύξηση των κρουσμάτων που προκαλεί η νέα μετάλλαξη του κορονοϊού. Το Ηνωμένο Βασίλειο κατέγραψε 27.052 νέα κρούσματα και 534 νέους θανάτους κατά το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

«Πρέπει να δράσουμε τώρα», δήλωσε ο Τζόνσον, διευκρινίζοντας ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει λάβει η επιδημία μεταδίδεται πλέον ταχύτερα.

Κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Ντάουνινγκ Στριτ, ο Βρετανός πρωθυπουργός ανέφερε πως η νέα μετάλλαξη του ιού επικεντρώνεται σε περιοχές της κατηγορίας 4, λέει, αλλά παρόλα αυτά υπάρχει σε όλη τη χώρα.

Όσοι βρίσκονται στην κατηγορία 4 δεν θα επιτρέπεται να ταξιδεύουν στο εξωτερικό, εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις όπως για επαγγελματικούς λόγους.

Ο μεταλλαγμένος ιός δεν φαίνεται να είναι πιο επικίνδυνος, αλλά φαίνεται να εξαπλώνεται πιο εύκολα και θα μπορούσε να αυξήσει το R κατά 0,4 ή περισσότερο και να είναι έως και 70% πιο μεταδοτικός από την αρχική νόσο. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι είναι πιο θανατηφόρος”.

ΠΗΓΗ: newsit.gr

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα