Κυριακή, 16/06/2024 | 14:23

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων: Να αποφασίσουν αν θέλουν να δεχόμαστε πελάτες μόνο για ύπνο

588 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 16/12/2020, 2:13 μμ | 0 σχόλια

 

 

Τα εστιατόριά μας δεν μπορούν να κλείσουν όσο τα ξενοδοχεία είναι ανοιχτά, τονίζουν οι ξενοδόχοι, καλώντας την κυβέρνηση να αποφασίσει αν θέλουν να υποδέχονται πελάτες «μόνο για ύπνο».

Σήμερα, το υπουργείο Ανάπτυξης ανακοίνωσε ότι τα εστιατόρια των ξενοδοχείων δεν θα λειτουργήσουν την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Σε όσους μένουν στα ξενοδοχεία, θα επιτρέπεται μόνο το room service.

Σε ανακοίνωση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων υπογραμμίζει ότι τα ξενοδοχεία τηρούν πιστά τα ιδιαίτερα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα από την αρχή της πανδημίας «και αποδείχθηκαν από τους πλέον υγειονομικά ασφαλείς χώρους».

Η ΠΟΞ υπογραμμίζει ότι τα εστιατόρια των ξενοδοχείων «λειτουργούν νόμιμα μόνο για την εξυπηρέτηση των διαμενόντων σε αυτά και με συγκεκριμένους αυστηρούς όρους και κανόνες, τους οποίους απαρέγκλιτα οφείλουν να τηρούν και τους τηρούν».

Τα εστιατόρια «δεν είναι δυνατόν να κλείσουν όσο τα ξενοδοχεία μας παραμένουν ανοικτά και σε λειτουργία, καθώς οι πελάτες μας που διαμένουν σε αυτά, πρέπει να εξυπηρετηθούν», τονίζει η ΠΟΞ και καλεί τις αρμόδιες αρχές:

«να αποφασίσουν επιτέλους αν θέλουν να δεχόμαστε πελάτες “μόνο για ύπνο”, διότι και αυτόν τον έχουμε χάσει όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα! Πάντως ξενοδοχεία τα οποία δεν θα επιτραπεί να δέχονται πελάτες, δεν μπορούν να παραμείνουν ανοικτά, ούτε για αστείο!».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΞ:

«Απάντηση της ΠΟΞ σε καταγγελίες

Οι επιχειρήσεις μας, από την αρχή της πανδημίας, τήρησαν και συνεχίζουν να τηρούν πιστά τα ιδιαίτερα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουν προβλεφθεί για αυτές και αποδείχθηκαν από τους πλέον υγειονομικά ασφαλείς χώρους.

Η επιβράβευση – «τιμωρία» για την ανωτέρω προσπάθεια μας ήταν, εν μέσω lockdown, να παραμείνουν τα ξενοδοχεία μας ανοικτά – κλειστά στην ουσία, χωρίς έσοδα και εκτός των πρόσθετων μέτρων στήριξης που προβλέφθηκαν για τις κλειστές επιχειρήσεις.

Τώρα φτάσαμε στο σημείο να κατηγορούμαστε διότι οι επιχειρήσεις μας ίσως να έχουν πελάτες – διαμένοντες, επειδή δεν έχουν διακόψει μόνες τους τη λειτουργία τους!!

Ενημερώνουμε, λοιπόν, όλους τους «δημόσιους κατήγορους» μας ότι τα εστιατόρια των ξενοδοχείων λειτουργούν νόμιμα ΜΟΝΟ για την εξυπηρέτηση των διαμενόντων σε αυτά και με συγκεκριμένους αυστηρούς όρους και κανόνες, τους οποίους απαρέγκλιτα οφείλουν να τηρούν και τους τηρούν. Αφού κατάφεραν να το πράξουν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες που είχαν κάποια, μικρά έστω, ποσοστά πληρότητας, ασφαλώς και μπορούν να το πράξουν και τώρα που είναι σχεδόν άδεια.

Και τα εστιατόριά μας δεν είναι δυνατόν να κλείσουν όσο τα ξενοδοχεία μας παραμένουν ανοικτά και σε λειτουργία, καθώς οι πελάτες μας που διαμένουν σε αυτά, πρέπει να εξυπηρετηθούν.

Καλούμε τέλος τις αρμόδιες αρχές να αποφασίσουν επιτέλους αν θέλουν να δεχόμαστε πελάτες «μόνο για ύπνο», διότι και αυτόν τον έχουμε χάσει όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα! Πάντως ξενοδοχεία τα οποία δεν θα επιτραπεί να δέχονται πελάτες, δεν μπορούν να παραμείνουν ανοικτά, ούτε για αστείο!

Πηγή: lifo.gr

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα