Πέμπτη, 28/03/2024 | 18:11

Lockdown έως τις 30 Νοεμβρίου ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός – Επίδομα 800 ευρώ

495 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 05/11/2020, 12:23 μμ | 0 σχόλια

 

Ο πρωθυπουργός ξεκινώντας είπε ότι επέλεξε αυτόν τον τρόπο για να καταδείξει ότι οδηγός είναι τα επιστημονικά δεδομένα. Ξέρω ότι υπάρχει ανησυχία και φόβος για τις οικονομικές επιπτώσεις, είπε ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι θα επιχειρήσει να δώσει πειστικές απαντήσεις στα ερωτήματα που θα τεθούν. «Θέλουμε τους πολίτες συμμάχους σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια που θα κάνουμε», είπε.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι θα δοθεί έμφαση στα επιστημονικά δεδομένα και επανέλαβε ότι αυτά δεν θα πρέπει να είναι αντικείμενο αντιπαράθεσης. Τα δεδομένα αυτά είναι αδιαπραγμάτευτα είπε. Έχουμε πάρει την απόφαση από το πρωί του Σαββάτου στις έξι να μπούμε σε οριζόντιο καθεστώς αναστολη δραστηριοτήτων το οποίο θα κρατήσει έως τις 30 Νοεμβρίου.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ακόμα ότι δεν θα είναι το ίδιο με το lockdown του Μαρτίου. Θα ενεργοποιηθούν τα sms και θα είναι ανοικτά τα νηπιαγωγεία τα δημοτικά και τα σχολεία ειδικής αγωγής.

Θέλουμε τους πολίτες συμμάχους σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια. Είμαστε μια ομαδα και αυτό το πνεύμα αλληλεγγύης που δείξαμε στην πρωτη φάση της πανδημίας πρέπει να εξακολουθούμε να το δείχνουμε. Θα δώσουμε έμφαση στα επιστημονικά δεδομένα σήμερα, γιατί αυτά πρέπει να λάβω υπόψη μου και δεν πρέπει να είναι αντικείμενο αντιπαράθεσης. Τις πολιτικές αποφάσεις τις παίρνει η κυβέρνηση και λαμβάνω εγώ την ευθύνη» σημείωσε.

«Από τις 6 το πρωί του Σαββάτου» ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης, «μπαίνουμε σε lockdown για τρεις εβδομάδες, που θα μοιάζει αλλά δεν θα είναι ίδιο με αυτό του Μαρτίου. Επανενεργοποιούνται τα SMS, ανοιχτά σουπερ μάρκετ και δομές υγείας» υπογράμμισε. Νηπιαγωγεία, δημοτικά και σχολεία ειδικής αγωγής θα μείνουν ανοιχτά. Κλειστα τα γυμνάσια και τα λύκεια, που θα λειτουργήσουν σε καθεστώς τηλεκπαίδευσης.

«Γιατί τα μέτρα τώρα; Η απάντηση είναι πολύ σαφής. Τις τελευταίες πέντε ημέρες είδαμε εκθετική αύξηση των κρουσμάτων. Το είδαμε σε επίπεδο συνολικό των κρουσμάτων. Είδαμε αύξηση στις νοσηλείες, στους διασωληνωμένους, μια άσχημη αναλογία εισαγωγών-εξιτηρίων στα νοσοκομεία. Αν συνεχίζαμε με αυτόν τον ρυθμό, θα έπρεπε να δεχθούμε σε 10 ημέρες πάνω από 1.000 συμπολίτες μας, από τους οποίους οι 150 θα έπρεπε να οδηγηθούν στις ΜΕΘ» εξήγησε ο πρωθυπουργός.

Όσον αφορά στα νέα μέτρα ο πρωθυπουργός είπε:

Όσοι είναι σε αναστολή για το Νοέμβριο θα λάβουν ενίσχυση για το Νοέμβριο 800 ευρώ αντί για 534 ευρώ που ήταν η αρχική αποζημίωση και αυτό θα είναι πέραν του δώρου Χριστουγέννων.

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα