Πέμπτη, 18/04/2024 | 13:12

Συνέλευση Συντονισμού Εργαζομένων-Ανέργων Πρέβεζας: Στο δρόμο του Νοέμβρη ψωμί-παιδεία-Ελευθερία

666 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 15/11/2020, 1:24 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ

ΨΩΜΙ-ΥΓΕΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

 

Εργαζόμενες/οι, νέες και νέοι, λαέ της Πρέβεζας

       Στις 17 Νοέμβρη 2020 πρέπει να δοθεί  ένα βροντερό  μήνυμα ενάντια στη πολιτική απαξίωσης της δημόσιας υγείας από  την κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και όλες τις κυβερνήσεις της  Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σε αυτές  τις ιδιαίτερες  συνθήκες της πανδημίας συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στη κατακρεούργηση των εργατικών δικαιωμάτων. Η προσπάθεια της κυβέρνησης να βάλει χέρι στο απεργιακό δικαίωμα κινείται στην ίδια λογική  με τις δηλώσεις Μητσοτάκη – Χρυσοχοίδη για την προσπάθεια απαγόρευσης της διαδήλωσης του Πολυτεχνείου.  Οι δηλώσεις αυτές  αλλά και τα lock down καμιά σχέση δεν έχουν με την υγεία  μας.  Αν τους ενδιέφερε η υγεία μας θα είχαν προχωρήσει σε :

  1. Άμεσες προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού προσωπικού και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων ώστε να καλυφτούν οι χιλιάδες κενές οργανικές  θέσεις.
  2. Άνοιγμα Μονάδων Εντατικής Θεραπείας ΑΜΕΣΑ .
  3. Εξασφάλιση όλων των μέτρων ατομικής προστασίας για τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία. Οργάνωση συστηματικών και σε μαζική έκταση  διαγνωστικών τεστ στους υγειονομικούς. 
  4. Δημιουργία έκτακτων υποδομών του δημόσιου συστήματος υγείας και ανάπτυξη δημόσιας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. 
  5. Σε επίταξη των ιδιωτικών νοσοκομείων. 
  6. μέτρα αποσυμφόρησης με ριζική μείωση του χρόνου εργασίας χωρίς  μείωση του μισθού των χώρων εργασίας με μεγάλο αριθμό εργαζομένων.  Μαζικά τεστ σε όλους.  
  7. Μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς. Άμεσες μαζικές προσλήψεις γιατρών εργασίας και τεχνικών ασφαλείας και εντατικοί έλεγχοι από την επιθεώρηση εργασίας. Πρόσθετες Άδειες με πλήρεις αποδοχές στους εργαζόμενους με χρόνια νοσήματα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, στις εγκυμονούσες.
  8. 10-15  μαθητές  ανά τάξη  στα σχολεία, να ανοίξουν κλειστές  αίθουσες, πρόσληψη εκπαιδευτικών και εργαζομένων στη καθαριότητα.  Τεστ σε  όλους τους  μαθητές  και εκπαιδευτικούς.

     Στις 17 Νοέμβρη του 1973 η εξέγερση του φοιτητών και η λαϊκή  υποστήριξή της συνέβαλαν τα μέγιστα στη πτώση της χούντας . Σήμερα η  στοχοποίηση της νεολαίας γίνεται  για να μην διεκδικήσει το ψωμί,  τη παιδεία, την υγεία  και την ελευθερία της εποχής μας.

Σήμερα 17  Νοέμβρη 2020 πρέπει να δοθεί στίγμα αγώνα ενάντια στη πολεμική απειλή,  τον αντιδραστικό ελληνοτουρκικό  ανταγωνισμό,  την  αναβαθμισμένη παρέμβαση και επέκταση των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στη χώρα αλλά και τη συντονισμένη προσπάθεια να ξεπλυθούν οι ΗΠΑ για το ρόλο τους στη χούντα. Να φύγουν όλες οι ιμπεριαλιστικές  δυνάμεις από τη περιοχή.  Να κλείσουν οι βάσεις τους. Για το σπάσιμο του αντιδραστικού  άξονα με Ισραήλ-Αίγυπτο-Κύπρο,  την έξοδο από  το ΝΑΤΟ, την ακύρωση των νέων εξοπλισμών για την αποτροπή του πολέμου στη νοτιανατολική Μεσόγειο. Για τον αγώνα ενάντια στις αιτίες που  προκαλούν τη μετανάστευση και την αλληλεγγύη στους μετανάστες.

Σήμερα 17 Νοέμβρη 2020 πρέπει να δοθεί  μήνυμα ενάντια στο δόγμα «νόμος και τάξη» της ΝΔ και το κρεσέντο αυταρχισμού  του αστικού  κράτους που στοχεύει στην αναίρεση της δυνατότητας  του λαού να παλεύει. Ενάντια στο φασισμό, στον εθνικισμό,  τον ιμπεριαλισμό, το ρατσισμό και στους σημερινούς θαυμαστές των πραξικοπηματιών.    

Συγκέντρωση τη 17 Νοεμβρίου στις 5:30 μ.μ πλατεία Ανδρούτσου 

και κατάθεση λουλουδιών στο άγαλμα της Εθνικής Αντίστασης

(με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας)

Συνέλευση Συντονισμού Εργαζομένων-Ανέργων Πρέβεζας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα