Πέμπτη, 28/03/2024 | 14:02

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ : 47 χρόνια μετά στον δρόμο του Νοέμβρη

499 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 16/11/2020, 5:08 μμ | 0 σχόλια

 

 

Θέμα: «47 χρόνια μετά στον δρόμο του Νοέμβρη. Ο αγώνας συνεχίζεται για μόρφωση, υγεία, δουλειά με δικαιώματα».

“Σώπα, όπου να ‘ναι θα σημάνουν οι καμπάνες.

Αυτό το χώμα είναι δικό τους και δικό μας…”

Γ. Ρίτσος

Φέτος συμπληρώνονται 47 χρόνια από τον ηρωικό ξεσηκωμό του λαού και της νεολαίας που συγκλόνισαν την Αθήνα με την εξέγερση του Πολυτεχνείου ενάντια στη χούντα, τον Νοέμβρη του 1973. Το Πολυτεχνείο συνεχίζει και ζει στους σημερινούς αγώνες μας και το μήνυμά του, επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε, θα είναι πιο ηχηρό φέτος, γιατί σμίγει με τα συνθήματά μας ενάντια στους πολέμους που σκοτώνουν και ξεριζώνουν τους λαούς. Σμίγει σε αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες έξαρσης της πανδημίας με τα σύγχρονα συνθήματα και τις διεκδικήσεις για την προστασία της ζωής και της υγείας του λαού.

Από τον περασμένο Μάρτιο η κυβέρνηση της Ν.Δ. έχει αφήσει μαθητές και εκπαιδευτικούς «απροστάτευτους». Δεν μερίμνησε, ώστε να λειτουργήσουν όλα τα σχολεία με τα αναγκαία μέτρα προστασίας! Δεν προέβη στους αναγκαίους διορισμούς εκπαιδευτικών, ούτε εξασφάλισε επιπλέον αίθουσες, ώστε να λειτουργήσουν τα σχολεία με ολιγομελή τμήματα. Δεν πραγματοποίησε μαζικά, δωρεάν τεστ κορονοϊού. Δεν έκανε προσλήψεις για να υπάρχει το μόνιμο και επαρκές προσωπικό καθαριότητας, καθώς και το αναγκαίο υγειονομικό προσωπικό για την τήρηση των κανόνων υγιεινής. Αντίθετα όλο αυτό το διάστημα πορεύεται με αποκλειστική επίκληση της ατομικής ευθύνης! Είναι, λοιπόν, αναγκαιότητα αλλά και χρέος μας να αγωνιστούμε για τη δημοκρατική επικράτηση μιας πολιτικής που ως επίκεντρο έχει τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, τη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας και της δημόσιας εκπαίδευσης, ενός ισχυρού κράτους πρόνοιας κι όχι ενός κράτους διαιτητή – παρατηρητή και πολλές φορές μεσάζοντα ανάμεσα σε οικονομικά συμφέροντα.

Δεν ξεχνάμε το Πολυτεχνείο και συνεχίζουμε, για να γίνει ο αγώνας που δίνουμε πιο αποτελεσματικός με βάση τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας. Θα τιμήσουμε την επέτειο του Νοέμβρη και τους νεκρούς φωνάζοντας δυνατά τα συνθήματά μας ακόμα και κάτω από τις μάσκες. Η εξέγερση του Πολυτεχνείου μάς διδάσκει πως όποια κι αν είναι τα σχέδια των κυβερνήσεων, όσο ισχυρές κι αν είναι οι συμμαχίες τους, η δύναμη του εργαζόμενου λαού μπορεί να τους τα ανατρέψει και να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις. Οι φοιτητές τον Νοέμβρη του ΄73 είχαν τη στήριξη του εργαζόμενου λαού, των χιλιάδων κρατούμενων αγωνιστών στις φυλακές, την αλληλεγγύη των αγροτών. Έτσι και σήμερα, ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους εργαζόμενους για να μην πληρώσουμε εμείς τα σπασμένα για άλλη μια φορά.

Τα συνθήματα του Πολυτεχνείου «Έξω οι Η.Π.Α.», «Έξω το ΝΑΤΟ», «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία» παραμένουν ανεξίτηλα. Οι εκπαιδευτικοί μαζί με τους μαθητές, τους γονείς και όλους τους εργαζόμενους θα συνεχίσουμε να είμαστε μπροστάρηδες στον αγώνα για τη μόρφωση, την υγεία, τη ζωή και τη δουλειά που μας αξίζουν!

 

  • Ο Σ.Ε.Π.Ε. ν. Πρέβεζας θα τιμήσει την επέτειο του Πολυτεχνείου με κατάθεση στεφάνου.
  • Δεν ξεχνάμε τους αγωνιστές της 17ης Νοεμβρίου 1973! Τους αγωνιστές της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!

 

ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ!

 

Ο πρόεδρος                                                                                   ο γραμματέας

Παπαδόπουλος Ιωάννης                                                          Πάσχος Μιχαήλ

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα